UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

USKOK širi istragu protiv Slobodana Đurovića

22.12.2008 u 20:56

Bionic
Reading

USKOK je podnio zahtjev za proširenje istrage na Slobodana Đurovića(54) za kojega se sumnja da je kao pripadnik zločinačke organizacije posredovao između naručitelja i izvršitelja atentata na Ivu Pukanića

Sumnja se da je Đurović kao član zločinačke organizacije radi likvidacije Ive Pukanića, koju su od njega za točno neutvrđenu novčanu naknadu naručili zasad nepoznate osobe, dogovorio s Robertom i Lukom Matanićem, te Amirom Mafalanijem oko logističke potpore, a sa Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem oko načina likvidacije.

Đurovića se tereti kao pripadnik zločinačke organizacije sudjelovao u usmrćivanju drugih na podmukao način i iz koristoljublja te eksplozijom izazvao opasnost za život i tijelo ljudi i za imovinu većeg opsega, pri čemu je prouzročena šteta velikih razmjera pa bi time počinio kazneno djela protiv života i tijela - dva kaznena djela teškog ubojstva.

Također ga se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti i imovine i sigurnosti prometa – teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i kazneno djelo protiv javnog reda – udruživanjem za počinjenje kaznenih djela, stoji u priopćenju objavljenom na stranicama DORH-a u kojem se samo navode inicijali osumnjičenika.

Đuroviću je 29. prosinca trebao isteći pritvor za pomaganje u bijegu Matanićima, a odmah po uhićenju u Spačvi tvrdio je da se s rođacima Matanić trebao naći u radi vraćanja starih novčanih dugova.