UVJEREN U POBJEDU

Milanović: Velike su šanse da ćemo na izbore 2016.

30.05.2015 u 22:18

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović u intervjuu za Dnevnik Nove TV izrazio je zadovoljstvo zbog oporavka hrvatskog gospodarstva, napominjući da je trebalo vremena da se u zemlju uvede red na demokratski način, a ne silom. Smatra da njegova vlada treba odraditi mandat do kraja te su velike šanse da će se parlamentarni izbori održati početkom iduće godine

'Neka mi kaže bilo tko kad je bilo više reda u Hrvatskoj... Građani, vjerujem, vide ono što ja govorim i što radim i činim u dobroj vjeri cijelo vrijeme, i moji suradnici. Uspoređujemo se i s prethodnom vladom, i s onom prije nje, i s koalicijskom, i s vladama iz vremena privatizacije. Idemo se uspoređivati', kazao je premijer Zoran Milanović, uvjeren da će u u civiliziranoj zapadnoj naciji kao što je Hrvatska dobiti još jedan mandat.

Osim što je Hrvatska danas urednija i bolje vođena zemlja, nastavlja, ušla je u ekonomski oporavak u svim trendovima, pa će brojke ubuduće biti iste ili bolje.

'Izvoz raste na europsko tržište, tamo gdje je najteže biti konkurentan. Dakle, više nema potrošnje, zaduživanja, više nema izgradnje ogromnog broja stambenih jedinica koje sad nikome ne trebaju. Na tome može rasti svatko - i Albanija i Bangladeš. Da se Albanija ne uvrijedi kao nerazvijenija država od Hrvatske. To nije model rasta. Ali kad rast bazirate na izvozu, na rastu industrijske proizvodnje, to je nešto. To je nešto što ulazi u jedan kontinuitet, ne inerciju', napomenuo je Milanović.

Superiorni nad konkurencijom

Na ocjenu novinara Mislava Bage da to ide užasno sporo te građani počesto gledaju crno-bijelo i imaju ogromna očekivanja, Milanović odgovara da ne treba podcjenjivati ljude.

'Ja vidim ljude i da imaju duboko usađen osjećaj za pravdu, za ispravno, za poštenje, za moguće, za pošten odnos prema radu, i da će sve to prepoznati. A tu držim da smo konkurenciji superiorni. Ne bolji, nego superiorni.'

Što se tiče termina izbora, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić ranije danas spomenula je da će se oni održati u 2016. godini.

'U ovom trenutku sklon sam tome da mi svoje obaveze prema Hrvatima, prema hrvatskim građanima, odradimo do kraja. To je jedino fer', kazao je Milanović, dodajući da su velike šanse da ćemo na izbore 2016.

Cijeli intervju za Dnevnik Nove TV, u kojemu je Milanović govorio o predstojećem sastanku s pobunjenim braniteljima, odnosu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović te je objasnio zašto misli da razgovor između njega i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka u ovom trenutku više nema smisla, pogledajte ovdje