'NEKAD JE SUDILA PARTIJA...'

Tomašić: Bila sam na policiji zbog 'govora mržnje'

30.05.2015 u 14:44

Bionic
Reading

Ruža Tomašić, hrvatska europarlamentarka i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, u petak je bila na informativnom razgovoru u policiji zbog 'navodnog govora mržnje', to jest zbog svoje nedavne reakcije na izjavu srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina, koja je izazvala brojne reakcije u javnosti

'Sada je naša policija bolje informirana o tom 'slučaju', čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju, nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, izvan konteksta i sa svojim zlonamjernim tumačenjima. Nekada ti je sudila partija, a danas to rade novinari, također bez mogućnosti obrane', navela je Ruža Tomašić na Facebook stranici Hrvatske konzervativne stranke.

Podsjetimo, Tomašić je početkom svibnja srpskom ministru rada Aleksandru Vulinu, koji je Hrvatskoj poručio da Srbiji ne dijeli lekcije, odgovorila da pogleda u vlastito dvorište i procesuira ratne zločine. 'Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju', rekla je tada Tomašić.

Tomašić su zbog te izjave kritizirale mnoge javne osobe, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji, a ona je, pak, nadugo i naširoko objasnila zbog čega joj je 'puna kapa'.