BRANITELJI - POLICAJCI

Šef sindikata policije Milanoviću: Teško nam je!

29.05.2015 u 16:09

Bionic
Reading

Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije, pisano je zatražio od premijera Zorana Milanovića da donese 'razumne odluke' kako bi se razriješila situacija s pobunjenim braniteljima na Markovom trgu, navodeći da su se mnogi policijski službenici našli u teškoj situaciji s obzirom na to da su i sami bivši branitelji te da moraju postupati protiv invalida Domovinskog rata. 'Ponavljamo, nije nam cilj utjecati na bilo kakve odluke niti se svrstavati ni na jednu stranu - u ovom trenutku molimo za brzo rješavanje nastale situacije, s obzirom na to da se kolege policijski službenici u svom postupanju i provođenju naredbi sukladno zakonskim ovlastima doista nalaze u otežanoj situaciji'

Kajkić se obratio Milanoviću potaknut brojnim pozivima kolega iz cijele Hrvatske te zamolio premijera da se što prije nađe rješenje i prekine agonija zbog prosvjeda na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

'Ovim putem ne želimo se miješati u Vaše političke odluke niti suditi jesu su one dobre ili loše, a pri tome se ne želimo svrstati ni na stranu hrvatskih branitelja, kao ni bilo koju drugu stranu doli stranu hrvatskog policajca kojem je u ovom trenutku doista teško obavljati svoju zadaću', poručio je Kajkić premijeru.

Napominje da policijski službenici ne izbjegavaju izvršavanje propisanih policijskih zadaća te će iste, u skladu s potrebom, uvijek provoditi profesionalno, časno i pošteno, pritom ne štedeći svoje zdravlje ni živote - sve u cilju zaštite ustavnopravnog poretka.

'Međutim morate biti svjesni trenutne situacije - da je jedan broj kolega, koji se nalaze na Trgu sv. Marka u odori hrvatskog policajca te trenutno provode zadaće osiguranja skupa, sudjelovao u obrani suvereniteta RH te nerijetko imamo i primjer da među prosvjednicima (hrvatskim braniteljima) ima kolega koji su s nama tijekom Domovinskog rata dijelili sudbinu hrvatskog branitelja, što nas doista dovodi u još težu situaciju, a tome treba dodati činjenicu da su prosvjednici većim dijelom invalidi Domovinskog rata (narušenog zdravlja, bez dijelova tijela), što nam svakako u ovom postupanju stvara dodatne poteškoće', upozorava Kajkić.

Kao predsjednik Nacionalnog sindikata policije, predstavnik članova i zaposlenika MUP-a te kao maloljetni dragovoljac iz Domovinskog rata, 'kao netko tko je svoju mladost i svoj život bio spreman položiti za neovisnu i slobodnu Hrvatsku', Kajkić moli Milanovića da pokuša dijalogom i razumom riješiti nastalu situaciju, 'pri tome ne sumnjajući u Vaše poštene namjere, Vašu mudrost i političku volju kao hrvatskog premijera'.

Dopis Nikole Kajkića premijeru Milanoviću možete vidjeti ovdje