POHVALIO I POLICIJU

Karamarko: Zašto čekati ponedjeljak, zar premijer ne radi petkom?

29.05.2015 u 15:35

Bionic
Reading

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko požalio se na izvanrednoj konferenciji za novinare da se umjesto gospodarskim programom, mora baviti optužbama premijera Milanovića da HDZ stoji iza braniteljskog prosvjeda. Poziva ga da prijeđe desetak metara i dođe među branitelje odmah

'Zar gospodin premijer ne radi petkom? Zar mu je teško preći desetak metara i razgovarati s braniteljima? Zašto odgađa razgovor za ponedjeljak?' rekao je Tomislav Karamarko.

'Osam mjeseci odbija pričati s njima. To naprosto treba prekinuti', rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nazvao je optužbe premijera Zorana Milanovića monstruoznima. 'Što reći, danas smo mogli čuti monstruozne optužbe od premijera s obzirom na događanja na Markovu trgu', rekao je Karamarko. Šef HDZ-a kaže da prosvjedi traju već osam mjeseci i da je premijer od tada s prosvjednicima mogao razgovarati u svakom trenutku. Naglasio je da HDZ branitelje podržava u njihovim opravdanim zahtjevima, ali i dodao da ne stoji iza njih i nije s njima operativno povezan te ne može previđati i upravljati njihovim potezima.

U istu je priču, kaže, uvučena i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović: 'Na upit ima li dokaza za svoje tvrdnje da HDZ stoji iza prosvjeda, Milanović je rekao je da vidi po grimasama, zamislite, po grimasama', naglasio je.

Prema Karamarkovu mišljenju premijer namjerno stvara podjele u društvu opći izbora.
'Najsmješnije je bilo da on pristaje na taj razgovor s braniteljima u ponedjeljak. Zar gospodin premijer ne radi u petak popodne. Zar nije mogao prijeći tih 10 metara i početi razgovore s njima', kazao je Karamarko.

Pozvao ga je da već danas napravi svoj posao jer je, kako smatra šef oporbe, njegov posao popričati s nezadovoljnim braniteljima. 'Neka ne ostavlja branitelje i njihove obitelji u neizvjesnosti što će se događati preko vikenda', kazao je. 'Zašto ne dođe do njih i pređe tih deset metara koliko ima od Vlade do Markove crkve', upitao je još jednom. Zavrijedili su, smatra, da dođe među njih i porazgovara kao s prijateljima ako ih takvima osjeća. Za postupanje policije je kazao da bi volio bi čuti da nisu bili brutalni i prekoračivali svoje ovlasti. 'Policija je postupala kako je morala; ja bi volio da su bili još nježniji', kazao je Karamarko.

'I među policajcima ima branitelja i djece branitelja i to je jedna stresna situacija za njih', kazao je Karamarko. Karamarko ne smatra da na braniteljima postoji neka krivnja za nastalu situaciji jer su oni gurnuti u tu situaciju. Na koncu je zaključio da su premijeru svi su krivi, samo je on čvrsta uporišna točka, ali Karamarko ne zna čega.

U prvom obraćanju javnosti u petak prethodno je Karamarko kazao je da je tužan zbog svega što se događa. 'Nije dobro i pozivam premijera da razgovara jer ove scene nisu nam potrebne. Zločesta optužba je to da HDZ stoji iza svega. Uvreda braniteljima je to da mi upravljamo njima.

Postoji jedan čovjek koji ovo može riješiti, a zove se Zoran Milanović - neka siđe sa svojih visina i spusti se među njih. Volio bih da se ovo obustavi. Neka razgovara s njima.' Upitan da prokomentira kršenje Zakona o javnom okupljanju na Markovu trgu, Karamarko je kazao: 'Koji je zakon prekršen? To su branitelji. Zar ćemo njih tretirati kao huligane?' kazao je Karamarko.