'ANTITAJKUNSKA KAMPANJA'

Radnička fronta ide u posjet Luki Rajiću

29.05.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Radnička fronta u sklopu svoje 'antitajkunske kampanje' najavila je da će u subotu prosvjedovati pred 'glavnom rezidencijom' Luke Rajića, vilom Okrugljak u zagrebačkoj četvrti Mlinovi pod Sljemenom. Prosvjed će se održati uz slogan 'Protiv društva 200 bogatih obitelji - protiv kapitalizma'

Okupljanje počinje u 11.30 na okretištu Mihaljevac, odakle će prosvjednici krenuti u kratku šetnju do 'Rajićevih dvora'.

'Sigurni smo da ih je pošteno i mukotrpno zaradio', ironično poručuju iz Radničke fronte.

Prosvjed su prijavili te pozivaju građane da im se pridruže.

'Pozdravimo zajedno našeg bivšeg 'kralja mlijeka', a sadašnjeg 'kralja tableta' - podsjetimo ga kako je stekao famozni prvi milijun i poručimo mu što ga čeka kada u ovoj zemlji skinemo s vlasti garniture koje je devastiraju zadnjih četvrt stoljeća!', stoji u najavi prosvjeda.

Na svojoj stranici na Facebooku, Radnička fronta navodi da sutrašnji prosvjed predstavlja nastavak posjeta tajkunima i 'privatizacijskim pobjednicima', kao izraz nabujalog nezadovoljstva sustavom u kojem šačica ljudi raspolaže s više novca, moći i utjecaja nego svi mi zajedno. Za njih je Luka Rajić 'samo jedan od simbola prljavog kapitalističkog poretka u kojem se jedni voze u terencima dok drugi objeduju u pučkoj kuhinji, a treći se skrivaju po crkvama'.

Podsjetimo, članovi Radničke fronte u travnju su prosvjedovali pred Kulmerovim dvorima, rezidencijom obitelji vlasnika Agrokora Ivice Todorića.