NUDI SE I HINA

Karamarko se s Milanovićem želi suočiti kod Bujanca

28.05.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pristao je na sučeljavanje s premijerom i šefom SDP-a Zoranom Milanovićem, ali u emisiji Bujica, koju vodi kontroverzni Velimir Bujanec

Velimir Bujanec na početku emisije Bujica na Osječkoj TV i pridruženim televizijama otkrio da je Karamarko pristao na sučeljavanje s  Milanovićem u njegovoj emisiji kada počne kampanja, javlja Direktno.hr

'Bujica je pozvala i ovim putem otvoreno poziva na sučeljavanje dvojicu najvjerojatnijih kandidata za budućeg premijera gospodina Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića. Moram reći da je Tomislav Karamarko pristao na sučeljavanje s Milanovićem u Bujici kada krene predizborna kampanja, a da se gospodin Zoran Milanović poplašio i da se za sada ne usuđuje doći na sučeljavanje', rekao je Bujanec.

Praktički istovremeno, kao platforma za sučeljavanje ponudila se i Hina.

'S obzirom na sve učestaliju javnu komunikaciju između premijera i predsjednik SDP-a Zorana Milanovića i predsjednika HDZ-a i šefa oporbe Tomislava Karamarka o potrebi javnog sučeljavanja te istodobnog prava javnosti na informiranje, upućujemo vam poziv da se javno sučeljavanje održi u organizaciji Hine. Naime, smatramo da je Hina svojim dosadašnjim radom dokazala visoku razinu profesionalnosti, nepristranosti i ozbiljnosti, na što je obvezna i postojećim Zakonom', stoji u pozivu ravnateljice Hine Branke Gabriele Valentić i glavnog urednika Hine Serđa Obratova.

Hina je s obzirom na specifičnost događaja, u potpunosti spremna osigurati video materijal, dva vrhunska novinara, te prostor u kojem bi se sučeljavanje odvijalo.

Do zaključenja teksta nismo dobili potvrdu službenog stava HDZ-a oko ponude Velimira Bujanca.