AUTOR FILMA O GOTOVINI

Amerikanac za HRT radi seriju o akciji Oluja

27.05.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Jack Baric, redatelj i producent hrvatskih korijena iz SAD-a, doputovao je u Zagreb kako bi za HRT radio na dokumentarnom serijalu o vojno-redarstvenoj akciji Oluja, neslužbeno doznajemo s HRT-a

Zašto je za izradu serijala angažiran Baric, a ne netko od domaćih redatelja ili netko s HRT-a te koliko će Prisavlje izdvojiti za njegov angažman, od nadležnih službi javnog RTV servisa nismo uspjeli doznati.

Kao što je tportal pisao, Saša Runjić, ravnatelj programa, boravio je nedavno u New Yorku te se između ostalog susreo s Baricem i sada je očito da je tada finalizirana suradnja.

Baric je u fokus domaće javnosti došao nakon što je na ZagrebDoxu prikazan njegov dokumentarac 'U potrazi za Olujom', film o generalu Anti Gotovini.

Koliko bi serijal trebao imati epizoda, koje je predviđeno vrijeme trajanja epizode te kada bi se trebao prikazivati, o tome na HRT-u ne daju odgovor, ali ideja je da javni servis napravi odmjerenu i vjerodostojnu rekonstrukciju događanja prije, poslije i za vrijeme Oluje, odnosno gledljiv i atraktivan proizvod u kojem će se naći i nekih ekskluzivnih materijala i svjedočanstava.

Prema neslužbenim najavama, serijal bi se trebao sastojati od četiri epizode, a trebao bi biti prikazan uoči dvadesete obljetnice Oluje u kolovozu.