FINANCIJSKE MALVERZACIJE

Milošević: Novac nisam ukrao; žele uništiti braniteljski portal

27.05.2015 u 12:31

Bionic
Reading

Mladen Milošević, osnivač Braniteljskog portala te predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibensko-kninske županije Tvrđava Knin, ujedno upravitelj istoimene braniteljske zadruge, pravomoćno je osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog pronevjere 1,4 milijuna kuna u navedenoj udruzi i zadruzi u periodu od 2008. do 2012. godine. Na današnjoj konferenciji za novinare pod šatorom u Savskoj 66 rekao je kako je u njegovom slučaju razotkrivena pravosudna kriminalna hobotnica koja ga je osudila bez ijednog dokaza

U šatoru nije bilo Josipa Klemma i Đure Glogoškog, neformalnih vođa braniteljskih prosvjeda, a okupljeni branitelji nisu znali reći zbog čega su izostali kao ni hoće li biti prosvjeda najavljenog za 30. svibnja.

Milošević je pak kazao kako su mu presudile sutkinja Županijskog suda Jadranka Biga Milutin i njezina prijateljica Senka Klarić Baranović s Vrhovnog suda, koji je potvrdio presudu Županijskog suda u Šibeniku. Uz njih, prozvao je policiju i DORH. Smatra da presuda nije imala cilj uništiti njega, već ugasiti braniteljski portal.

Upitan da pojasni što se točno dogodilo, Milošević je naveo da on nikakav novac nije ukrao te da nije ekonomist po struci i da je samo potpisivao papire koje mu je davala knjigovotkinja.

Prema presudi, osuđen je na 22 mjeseca zatvora, mora vratiti 1,4 milijuna kuna i platiti 26 tisuća kuna sudskih troškova.