'KULTURNA SURADNJA'

Hebrang za Cecin nastup u Areni

06.10.2009 u 11:44

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u razgovoru za Nacional snažno se založio za izgradnju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, osobito na polju, kako je rekao, kulturne suradnje. U tom smislu nema ništa protiv nastupa supruge pokojnog Željka Ražnatovića Arkana u zagrebačkoj Areni

'Nikada ne bih zabranjivao kulturnu suradnju i ako Ceca želi pjevati u zagrebačkoj Areni, a u Hrvatskoj ima dovoljno publike koja je želi slušati, onda neka pjeva. To treba staviti na tržište glazbene produkcije, a ne politike', smatra Hebrang.

Da braniteljska populacija, kojoj se Hebrang obraća od početka kampanje, ne bi odveć ljutito reagirala na ovu prilično neočekivanu izjavu, HDZ-ov kandidat pohvalno se osvrnuo na glazbu Marka Perkovića Thompsona. Ipak, ponovno je konstatirao i to da je na njegovim koncertima prisutna ustaška ikonografija.

'Thompson tvrdi da nikada nije pjevao 'Jasenovac i Gradišku Staru' i ja mu vjerujem. Druga je stvar što se događa na njegovim koncertima; i da se Marko Perković Thompson odrekne tamošnje ustaške ikonografije, bio bi veliki čovjek koji sklada lijepu domoljubnu glazbu. Ovako doživljava teške poraze kao što je ova zabrana ulaska u Švicarsku što nije samo pljuska Thompsonu, nego i Hrvatskoj iz koje on dolazi', kaže Hebrang.