PROGNOZA KRAJA PROSVJEDA

Nađ: Prosvjednici u Savskoj žele dostojanstveno umaći

27.05.2015 u 09:31

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić i njegov pomoćnik Bojan Glavašević sigurno imaju mjesto na listi SDP-ove koalicije za iduće izbore, rekla je zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ gostujući sinoć u emisiji Veto na Jabuci TV. Nađ je izrazila žaljenje što se prvi put Udruga 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, na čijem je čelu Đuro Glogoški, nije javila na natječaj za novčanu potporu projekata braniteljskih udruga

'Mi smo uvijek s tom Udrugom koju vodi Đuro Glogoški kvalitetno surađivali. Imali su kvalitetne programe koje je povjerenstvo uvijek honoriralo pošteno po zaslugama. Prvi put ove godine ta se udruga nije uopće javila i žao mi je zbog toga. Baš me zanima odakle će se financirati, tko zna, očito i imaju drugog financijera kada im ne trebaju sredstva države. Ali najveću štetu rade sami sebi, i to svi branitelji koji prosvjeduju bez racionalnog razloga', rekla je Vesna Nađ u emisiji Veto.

Rekla je i kako je uvjerena da HDZ ima svoje prste u prosvjedima, jer su u tjednu kada su prosvjedi počeli u Ministarstvu dva puta imali sastanke s Đurom Glogoškim na kojima su postizali dogovore.

'Bili smo taj tjedan u Lipiku, pokazivali smo im kako će ondje biti uređen Veteranski dom i što će taj pilot-projekt značiti za braniteljski populaciju. Svi su bili zadovoljni viđenim, još nam je Glogoški nudio jedan program da se svjetla pale u ustanovi na glas što smo mislili iskoristiti. Isti dan prije početka prosvjeda smo dogovorili da vojnici HVO-a imaju ista prava kao i pripadnici HV-a. I onda ničim izazvani tu večer započnu prosvjed', ispričala je Nađ.

Prema njezinom mišljenju, tim se prosvjedima bliži kraj.

'Mislim da oni sad traže način da dostojanstveno umaknu. Zato su i odustali od nekog prosvjeda u subotu na dan branitelja. Naša su im vrata i dalje otvorena, mogu doći na peti kat, bez obzira na sve. Nismo se mi uvrijedili da nećemo pomoći braniteljima', rekla je Nađ.

Najavila je kako će do kraja godine podijeliti sto adaptiranih stanova u Zagrebu koje su dobili od države te još toliko u Mokošici.

Iako je Predrag Matić najavio da nakon ovog mandata neće biti više ministar branitelja, Vesna Nađ uvjerena je da za njega, kao i Bojana Glavaševića, ima mjesta na koalicijskoj listi SDP-a za iduće parlamentarne izbore.

'SDP-u trebaju takvi ljudi na listama. Pogotovo s iskustvom koje su dobili. Gdje bi bili najbolji, u Slavoniji ili Zagrebu, to će odlučiti predsjednik stranke. Žao mi je što se ministar Matić ne želi više baviti pitanjem branitelja, ali on je fajter i bio bi odličan saborski zastupnik', najavila je Nađ u emisiji Veto.