Hrvatska MINISTAR DEMANTIRA MEDIJE

'Nadzor HZZO-a na Rebru nije gotov'

  • Autor: H. Puljiz
  • 6.10.2009 11:26:32
  • 6.10.2009 11:01:02

Ministar Darko Milinović ističe da inspekcija HZZO-a na Zavodu za dijalizu KBC Zagreb - Rebro nije gotova i demantira medije koji su objavili navodni zaključak HZZO-a da je dijaliza na Rebru 'kvalitetna'

U izjavi za tportal.hr ministar zdravstva Darko Milinović komentirao je napise u kojima se tvrdi da na Zavodu za dijalizu na Rebru nema afere.

'Inspekcijski nadzor HZZO-a tek je počeo i nije gotov pa se ne može tvrditi da nema afere dijaliza', naglašava resorni ministar.

Osvrnuo se i na mišljenje Upravnog odbora Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju (HDNDT) koje je ustvrdilo da je prof. dr. Petar Kes, kojega Udruga transplantiranih i dijaliziranih optužuje za nesavjesno liječenje, sve radio po pravilima struke.

HDNDT tvrdi da je afera proizišla 'vađenjem činjenica iz konteksta, kao i jednostavnim laičkim tumačenjem' te da su usporedbom inspekcijskih nalaza zaključili da afere na Rebru uopće nema.

'Hrvatsko društvo za nefrologiju ima pravo na svoj stav, poštujem stav struke, ali oni ne mogu tvrditi da je netočan nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva. Kad završi inspekcija HZZO-a i kad konačno dobijem očitovanje ravnatelja KBC Zagreb - Rebro akademika Željka Reinera, to jest dr. Petra Kesa o nalazu Ministarstva zdravstva, tražit ću o cijelom slučaju očitovanje Hrvatske liječničke komore', poručuje Milinović.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još