MANJE LISTE ČEKANJA

Novi odjel za dnevnu kirurgiju i operacijska sala u KB Dubrava

26.05.2015 u 16:09

Bionic
Reading

Novi je prostor namijenjen za obavljanje kirurških djelatnosti i to laparoskopske operacije, žuči, preponske kile, proktološke operacije, operacije vena, šake, katarakte, tonzile kod djece i drugog, a donijet će manje liste čekanja i brži oporavak pacijenata

Novi odjel i operacijska sala prostiru se na oko 400 četvornih metara i očekuje se da će se u njemu dnevno obavljati četiri do šest operacija. Smještena je izvan bolnice, ali je glavnim hodnikom povezana s bolničkom zgradom. Novi odjel svečano je otvorio ministar Siniša Varga.

'Sustav dnevnih bolnica učinkovit je u smanjivanju listi čekanja, smanjivanju nepotrebnih hospitalizacija te ubrzavanju oporavka pacijenata', rekao je.

Ministar je dodao kako se u dnevnim bolnicama radi o vrlo zahtjevnom poslu, te da ga mora obavljati visoko osposobljen tim stručnjaka s velikim iskustvom u radu.

Novi je prostor namijenjen za obavljanje kirurških djelatnosti i to laparoskopske operacije žuči, preponske kile, proktološke operacije, operacije vena, šake, katarakte, tonzile kod djece i drugog. Sastoji se od osam postelja i jedne operacijske dvorane u kojoj rade internisti, kirurzi, abdominalni kirurzi i drugi liječnici raznih specijalizacija te četiri medicinske sestre.

Vrijednost projekta novog odjela iznosi 4,6 milijuna kuna, nabavljeno je medicinske opreme u vrijednosti 400 tisuća kuna.