Hrvatska GENERALOVI RUBINI I SAFIRI

Nacional pronašao Zagorčeve dragulje

Tajnoviti svjedok pokazao je Nacionalovom novinaru dio dragulja zbog čije je krađe osuđen Vladimir Zagorec, a zatim i dostavio pismo osobe G. Z. koja je od 2000. bila angažirana na prodaji safira i rubina na crnom međunarodnom tržištu

Nacional u novom broju objavljuje da je prije nekoliko dana otkrio jedan dio dragulja za koje se tvrdi da su to upravo oni dragulji koje je iz Ministarstva obrane otuđio umirovljeni general Vladimir Zagorec, komu je zbog te krađe već izrečena nepravomoćna zatvorska kazna u trajanju od sedam godina.

Do tog ekskluzivnog otkrića Nacional je došao zahvaljujući muškoj osobi koja je telefonom kontaktirala redakciju Nacionala i zatražila sastanak radi razgovora o važnoj temi.

Na sastanak koji se održao 26. rujna u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu ta je osoba donijela dvije kutijice ispunjene draguljima. U jednoj su se kutijici nalazili rubini, a u drugoj safiri.

Nacionalu je ta osoba tom prilikom dopustila fotografirati kutijice s draguljima. Na kutijama u kojima se nalazi drago kamenje piše da su proizvedene u Njemačkoj, svaka od njih ima malu plombu, te certifikat o sadržaju koji se u njima nalazi. U kutijicama koje su predočene Nacionalu nalazi se 1156,6 karata safira te 1147,2 karata rubina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još