HNS SE OBRUŠIO

'Skandalozno je to da Darinko Kosor govori da je dobro biti lopov'

26.05.2015 u 13:25

Bionic
Reading

'Lopov može ukrasti milijun, deset i 100 milijuna, ali oni koji ne znaju mogu napraviti štetu i od milijarde. Možda ova Vlada i ne krade, ali neznanjem radi štete veće od svih lopovluka', poručio je prije neki dan u Varaždinu na proslavi 26. godišnjice HSLS-a predsjednik ove stranke Darinko Kosor. Čelni čovjek HSLS-a rečenicu je izrekao u kontekstu koalicije njegove stranke s HDZ-om, što je odmah izazvalo reakciju vladajućeg HNS-a

U izjavi Darinka Kosora u HNS-u su vidjeli to da čelni čovjek HSLS-a želi opravdati lopovluk, što u stranci vladajuće Kukuriku koalicije smatraju skandaloznim.

'Ono što je u izjavi Darinka Kosora istina je to da HDZ krade i dobro je da to njihov koalicijski partner tako otvoreno kaže. Ono što nije istina je da su sposobni. Hrvatska je u ovako teškoj situaciji već godinama, u dubokoj krizi i gospodarskoj i društvenoj, ne samo zato što ju je HDZ pokrao, nego i zato što su potpuno nesposobni i ne znaju ništa raditi', poručio je glasnogovornik i saborski zastupnik HNS-a Igor Kolman.

Nesposobnost HDZ-a, kažu u HNS-u, vidi se na primjerima županija, općina i gradova u kojima je ova stranka na vlasti, a koji su, prema svim pokazateljima, najzaostaliji i najnerazvijeniji u Hrvatskoj te u njima ljudi najlošije žive.

'Ono što je posebno skandalozno je to da jedan političar, koji sebe smatra ozbiljnim političarom, u Hrvatskoj govori da je dobro biti lopov i da je dobro biti s lopovima', ocijenio je Kolman.

Podsjetimo, kako je prenio Večernji list, Kosor je ovaj vikend na obilježavanju 26. godišnjice HSLS-a u Varaždinu govorio o budućnosti svoje stranke i o koaliciji s HDZ-om. Liberali, kazao je, svugdje u Europi koaliraju s pučanima, što je prirodno i normalno.

'Lopov može ukrasti milijun, deset i 100 milijuna, ali oni koji ne znaju mogu napraviti štetu i od milijarde. Možda ova Vlada i ne krade, ali neznanjem radi štete veće od svih lopovluka', izrekao je tada Kosor.