BURNO NA PROGRAMSKOM VIJEĆU

'Koliko je koštala analiza BBC-a o programu HRT-a?'

25.05.2015 u 20:27

Bionic
Reading

Programsko vijeće HRT-a u ponedjeljak ponovno je izabralo dosadašnjeg povjerenika za korisnike usluga HRT-a Zvonka Šeba na novi četverogodišnji mandat, a u svom zaključku obvezalo je i Upravu javne televizije da im dostavi BBC-ovu analizu programskih sadržaja HRT-a, za koju ravnatelj programa Saša Runjić tvrdi da je interni dokument i 'nije nužno predmet rasprave'

Zvonko Šeb izabran je većinom od osam glasova, nakon što je Vijeće prethodno obavilo razgovore s drugim kandidatom Franjom Marinkovićem, dok se treći kandidat Ljubomir Stefanović nije odazvao predstavljanju. Tijekom svog predstavljanja, Šeb je rekao kako bi, u slučaju da bude ponovno izabran, želio osuvremeniti način komunikacije s korisnicima usluga.

Član Vijeća iz redova zaposlenika HRT-a Jozo Barišić zatražio je od ravnatelja programa Saše Runjića informacije u vezi s analizom BBC-a o programu HRT-a, ali i njezinoj cijeni – odnosno koliko je ona bila plaćena.

Prema Runjićevim riječima, to je interni dokument koji služi HRT-u kao orijentacija, odnosno kako bi se uočilo što je dobro, a gdje su potrebne korekcije.

Vijeće je u vezi s tim pitanjem donijelo zaključak kako od ravnateljstva HRT-a traži da mu se dostavi taj dokument u onom segmentu u kojem se odnosi na ovlasti Vijeća, a ako se radi o poslovnoj tajni, Vijeće će ga razmotriti na zatvorenoj sjednici.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman najavio je da će Vijeću u lipnju poslati izvješće o poslovanju HRT-a za 2014., nakon što ga odobri komercijalna revizija. Radman je također najavio i kako će HRT predložiti izmjene i dopune Ugovora između HRT-a i Vlade RH te će tekst promjena biti dostavljen Vijeću kada bude završen i formalno oblikovan.