POKUŠAJ PRIBLIŽAVANJA

Evo što je Karamarko pisao Milanoviću

24.05.2015 u 19:05

Bionic
Reading

HRT je u središnjem dnevniku objavio pismo predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka premijeru Milanoviću

U pismu upućenom predsjedniku SDP-a, predsjednik HDZ-a predlaže barem minimalnu suglasnost oko svjetonazorskih pitanja.

Sadržaj pisma prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Poštovani predsjedniče Socijaldemokratske partije,
gospodine Zorane Milanoviću,

Učestali prijepori i sve dublje podjele u vezi obilježavanja nacionalnih praznika, odavanje pijeteta žrtvama totalitarnih režima, pokrovitelsjtava nad važnim povijesnim događajima i načina obilježavanja tih događaja nedvojbeno ukazuju da naše društvo niti 25 godina od osamostaljenja i uspostave demokracije oko tih pitanja nije postiglo konsenzus.

S druge strane teška gospodarska kriza tjera nas da kao narod sve svoje snage usmjerimo na rješavanje gospodarskih i socijalnih problema, umjesto da ih rasipamo na napotrebne prijepore i podjele.

Držim da bi prvi korak u prevladavanju ovih dubokih podjela trebao biti razgovor dvojice predsjednika najvećih hrvatskih stranaka, ujedno i predvodnika dviju vodećih kolaicija koje okupljaju najveći dio hrvatskog političkog spektra.

Stoga Vas pozivam na sastanak kako bi razgovarali o protokolima za gore navedene događaje i što prije otkloniti prijepore i podjele koje nepotrebno opterećuju naše društvo.

Ovo pismo shvatite kao pokušaj da postignemo barem minimalnu suglasnost oko ovog dijela svjetonazorskih pitanja kako bi se, svi zajedno, mogli usmjetiti na rješavanje najvažnijih problema građana, prevladavanje gospodarske i socijalne krize, poboljšanje životnog standarda i kvalitete života u Hrvatskoj.

Srdačan pozdrav,

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Tomislav Karamarko

Podsjetimo, nakon što je Karamarko Milanovića u petak u pismu pozvao na sastanak 'da se ublaže podjele u društvu', SDP se oglasio priopćenjem u kojem Milanović poziva Karamarka na javnu televizijsku debatu, odnosno na raspravu u Saboru.