ZAVOD ZA DIJALIZU

Struka i HZZO: Na Rebru nema afere

05.10.2009 u 22:56

Bionic
Reading

Nakon prošlotjedne objave nalaza inspekcije Ministarstva zdravstva, prema kojem su se dijalizirani pacijenti neadekvatno liječili na Zavodu za dijalizu KBC-a Zagreb, a što je rezultiralo ostavkom predstojnika dr. Petra Kesa, u ponedjeljak je nadzor počeo i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Utvrđeno je da su sve nabave za dijalizu učinjene na temelju zakona te da se upotrebljavaju uređaji visoke kvalitete. Također je analizirana voda koja se koristi u dijalizi, a prema tim nalazima, visoke je kvalitete.

Predstojniku zavoda u ostavci podršku je dala struka, odnosno Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju, ustvrdivši da je sve rađeno u skladu s pravilima struke te da je afera proizašla vađenjem činjenica iz konteksta, kao i jednostavnim laičkim tumačenjem.

Među ostalim, u ponedjeljak je zasjedao i Upravni odbor Hrvatskog društva za nefrologiju. 'Uspoređivali smo inspekcijske nalaze u utvrdili da afere na Rebru uopće nema', rekao je prof. dr. Dragan Ljutić, predsjednik Hrvatskog društva za nefrologiju. Društvo je dalo potpunu podršku dr.Kesu i svim zaposlenima u Zavodu, piše Jutarnji.hr.