HTIO SE OTARASITI GNJAVATORA

Milanović očajnički brani ministra Miljenića

22.05.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović odbacio je u petak kritike da je ministar pravosuđa Orsat Miljenić pokušavao pomoći u zapošljavanju jednoj osobi iz SDP-a, kazavši da se on samo na svoj način pokušavao "otarasiti gnjavatora"

"Koliko ja znam, on nije pomogao, inače ne bi bio na tom položaju. Mislim da se pokušavao očito na pristojan način otarasiti gnjavatora. Ja to radim na svoj način, on radi na svoj i svi to radimo, nas se na taj način ne može gnjaviti, a ove druge, njih pitajte, oni zapošljavaju", rekao je Milanović komentirajući prozivke u medijima da je Miljenić pokušavao pomoći u zapošljavanju kćeri jednog člana SDP-a.

Nedavno je na internetu objavljena video snimka Miljenićeva razgovora s Danom Milobarom, trenerom judo kluba iz Požege, koji je od njega zatražio da mu pomogne zaposliti kćer.

Kako se moglo čuti na video snimci, Miljenić u jednom trenutku govori kako se nada da će oglasi biti do lipnja te kaže Milobari da prati oglase. “Ronko ju je obećao zaposliti jednom davno, ali nikad ništa”, govori mu Milobara.

“Ovako je, 150 pravosudnih policajaca ćemo trebati na jesen…”, govori Miljenić treneru i dodaje: “Meni će biti najlakše ovu pravosudnu policiju”.

“Jako bih vam bio zahvalan na tome. To sad samo da upadne unutra, a onda poslije neka bude razmještena bilo gdje”, odgovara Milobara. “Ajde, ajde, pogurat ću malo”, govori mu Miljenić.

Miljenić se branio kako nije nikoga zaposlio niti namjeravao zaposliti, a da mu je jedina greška što nije ranije prekinuo sporni razgovor. Poručio je da zbog te afere ne namjerava dati ostavku.

Milanović je u Rigi sudjelovao na summitu europskih čelnika s kolegama iz Istočnog partnerstva.