HDZ OBJAVIO:

'Tomislav Karamarko i Ana Šarić nisu u izvanbračnoj zajednici'

21.05.2015 u 16:05

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Karamarko ne mora navesti imovinu svoje partnerice Ane Šarić u imovinskoj kartici, a to mu je potvrdilo i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa, navodi se u priopćenju HDZ-a

Podsjetimo, cijeli problem nastao je nakon što se utvrdilo da je Karamarko upravljao luksuznim Mercedesom ML 350 Bluetec 4matic koji koristi tvrtka Drimia u vlasništvu Ane Šarić.

Karamarko u svojoj imovinskoj kartici nije naveo imovinu Ane Šarić, koja se u medijima titulira kao njegova partnerica ili djevojka. Stoga se postavilo pitanje treba li on kao politički dužnosnik prijaviti u svojoj imovinskoj kartici i njezinu imovinu, ukoliko su izvanbračni partneri.

U HDZ-u danas tvrde kako je Karamarko ‘u posljednja dva dana u dva navrata, preko svog ureda i osobno, od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa dobio informaciju o obvezama dužnosnika u vezi prikazivanja podataka o imovinskom stanju izvanbračnog druga u imovinskim karticama, a u vezi eventualne obveze da imovinu svoje partnerice Ane Šarić unese u svoju imovinsku karticu’.

‘Jedini kriterij po kojem bi Tomislav Karamarko mogao imati takvu obvezu je život s partnericom u izvanbračnoj zajednici.

S obzirom da Karamarko i njegova partnerica ne ispunjavaju sve zakonske kriterije života u izvanbračnoj zajednici, on nije bio obvezan u svoju imovinsku karticu unijeti imovinu svoje partnerice.

Karamarko će od Povjerenstva zatražiti i službeno mišljenje s ciljem da se u najkraćem mogućem roku s tim u vezi razriješe sve nejasnoće i zaustave medijske špekulacije koje imaju za cilj kompromitirati predsjednika HDZ-a u predizbornom razdoblju’, zaključuje se u priopćenju HDZ-a.