LOŠI UVJETI RADA

Grubišić upozorio na stanje u PU Slavonski Brod

21.05.2015 u 11:59

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić upozorio je u četvrtak na loše uvjete rada u Policijskoj upravi Slavonski Brod ali i na samoubojstvo njihove policijske službenice koje je, kaže, već peto u toj policijskoj upravi u zadnjih pet godina.

'Policijska uprava radi na tri lokacije, radni su uvjeti loši iako im je još 2005. onaj premijer iz Remetinca obećao novu zgradu to se nije dogodilo', rekao je Grubišić nakon jutarnje stanke u Hrvatskom saboru koju je zatražila nekolicina saborskih klubova. Policijska uprava u Slavonskom brodu, rekao je, djeluje u šestom po jačini gradu u Hrvatskoj, a pod svojim nadzorom ima 10 posto hrvatskih autocesta.

'Ekipiranost je hendikepirana i na jednom radnom mjesto npr. za maloljetničku delikvenciju radi samo jedna osoba. Sve to tišti naše policajce, a reflektira se i na građane i stanje sigurnosti', ustvrdio je Grubišić. Lani je, podsjeća taj HDSSB-ovac, izvršen sistematski pregled 8000 radnika Hrvatskih šuma, no dodaje i kako je potrebno da i hrvatski policijci imaju pravo na sistemetski pregled.

Nezavisnog Damira Kajina brine, kaže, najavljeno zapošljavanje 1875 državnih službenika. 'Hrvatska stagnira zbog korupcije, nepotizma, umjetne podjele poticane od medija, nečinjenja i bavljenja nebitnim', ustvrdio je Kajin.

Najavljena zapošljavanja, kaže, dolaze uoči izbora što je, po njegovim tvrdnjama, oko 8000 glasova. Zapitao se i zašto se planiraju nova zapošljenja umjesto preraspodjela. 'Znate koja je razlika između socijalističkog mraka i ovog svjetla danas? Tamo se nakon 71. znalo da sudac ministar, direktor vodovoda, šef policije moraju biti iz partije, ali danas nitko neće u jednom komunalnom poduzeću dobiti onaj trimer da kosi travu ako nije član partije', poručio je Kajin.