USTALE USTAŠE

'Istra mora napraviti kordon prema puzajućoj fašizaciji'

22.12.2008 u 16:56

Bionic
Reading

Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin izjavio je, komentirajući Thompsonov koncert u Pazinu, kako Istra mora napraviti zid, t.j. sanitarni kordon prema puzajućoj fašizaciji

'Svatko zazire od poklika 'ubij!', a Thompsonov pokret upravo živi na tom pokliku", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Puli na kojoj se osvrnuo na povike dijela publike "Ubij Kajina!" na subotnjem koncertu Marka Perkovića Thompsona u Pazinu.

Po njegovim riječima "HDZ je Thompsona stvorio i to je dokaz kako se ta stranka nije transformirala te kako je na djelu kozmetika". "Ono što se događa u Pazinu više nije test samo hrvatske policije već hrvatske pravne države i demokracije jer hrvatske vrjednote ne bi smjele biti međuetnička mržnja, a niti pozivi na ubijanje", istaknuo je Kajin.

Dodao je kako Vlada očito nema više što ponuditi osim Thompsona i napetih odnosa sa susjedima, premda je, kako je rekao, "slovenski bojkot sulud kao i hrvatski bojkot slovenskih proizvoda".

"Mene ne treba čuvati od onih koji skandiraju protiv mene, već od policijskih namještaljka. Uspjelo nam je u šest mjeseci preodjenuti publiku koja na koncertima ne nosi više kape s "U", ali je nismo uspjeli preodgojiti da prestane mrziti i ustašovati", poručio je Kajin, dodavši kako se "ono što se taložilo 18 godina ne može očistiti u šest mjeseci".

"Za razliku od Ive Banca koji bi tolerirao netolerantne, policija mora zaštititi tolerantne od netolerantnih, ali to u Hrvatskoj ne prolazi", ustvrdio je Kajin, dodavši kako "Thompson možda ima Hrvatsku, ali nema Istru"