Hrvatska KRAJEM LISTOPADA

Najavljena izložba Pukanićevih fotografija u Mimari

  • Autor: An. S.
  • 5.10.2009 15:13:29
  • 5.10.2009 14:31:19

Izložba fotografija 'In memoriam Ivo Pukanić - boje života', koju organizira NCL Media grupa uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, bit će postavljena u Muzeju Mimara, a trajat će od 27.listopada do 8. studenoga

Riječ je o svojevrsnom hommageu ubijenom Ivi Pukaniću kroz njegov fotoreporterski rad. 'Pukanić se u fotografiju zaljubio već kao dječak i iako je kasnije posao novinar, urednik i vlasnik,  nikad se nije odvajao od fotoaparata i sa sobom je uvijek imao barem malog 'idiota'. Često je slikao na svečanim prilikama gdje bi, ispostavilo bi se, jedini imao fotoaparat, ili na mjestima gdje fotoreporteri nisu bili dobrodošli', rekla je glavna urednica Nacionala, Sina Karli. Iz njegovog dvadesetogodišnjeg golemog fundusa stručni žiri je odabrao najbolje fotografije.

'Na izložbi će se moći vidjeti već zaboravljene fotografije s požutjelih stranica Nacionala i TOP-a, fotke koje su mlađoj generaciji potpuno nepoznate', rekao je Siniša Hančić iz fotoagencije Pixell. Nakon završetka izložbe svi zainteresirani će moći kupiti preko interneta najbolje od izloženih fotografija Ive Pukanića, a prikupljena sredstva od prodaje potrošit će se na stipendiranje nekog mladog fotoreportera koji će biti odabran na natječaju koji će raspisati NCL Media grupa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još