OVOG PUTA ZBOG UPALE PLUĆA

Ministar Mirando Mrsić opet hospitaliziran!

14.05.2015 u 15:11

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskog sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić hospitaliziran je zbog upale pluća. Započeta je terapija antibioticima i ministar se dobro osjeća, izvijestili su iz resornog ministarstva

Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava naveli su kako će pravodobno informirati javnost o daljnjem razvoju situacije.

Nedavno je, koncem travnja, Mrsić zbog zapetljaja crijeva hitno operiran na zagrebačkom Rebru.

Iz njegova su ministarstva priopćili da je dr. Mate Škegro, pročelnik Zavoda za hepatobilijarnu kirurgiju i transplantaciju abdominalnih organa te bolnice, obavio zahvat odnosno ministru uklonio priraslice na tankom crijevu.

Uz rješavanje zapetljaja crijeva, ministar Mrsić na Rebro je došao s kilom trbušne stijenke, zbog čega je zahvat potrajao dulje.

Inače, prije Mrsića zdravstvenih problema u Milanovićevoj vladi imali su i drugi ministri. Bivši ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina upravo je zbog zdravlja otišao s ministarske funkcije, a bivši potpredsjednik Vlade, danas europski povjerenik Neven Mimica svojedobno je također završio u bolnici zbog komplikacija uslijed upale pluća.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najviše je zabrinuo svoje kolege kad je po drugi put hospitaliziran i to zbog sepse, a ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić je zbog pada u kupaonici završila na hitnom medicinskom zahvatu. Kako je bila slomila donju čeljust te nije mogla govoriti ni jesti, na Klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta KB-a Dubrava ugrađena joj je titanska pločica.