SEZONA PRED VRATIMA

Heinen: Hrvatska me fascinira kao zemlja

11.05.2015 u 13:41

Bionic
Reading

Na poziv ministra turizma Darka Lorencina, potpredsjednik njemačkog autokluba ADAC zadužen za turizam, Kurt Heinen sa suradnicima ovoga tjedna boravi u Hrvatskoj kako bi se osobno uvjerio u kvalitetu hrvatskih marina i kampova, priopćili su iz Ministarstva turizma

Tako je danas ministar Lorencin u Ministarstvu turizma održao sastanak s predstavnicima ADAC-a, na kojem se razgovaralo o vrlo uspješnoj dosadašnjoj suradnji, ali i mogućim budućim projektima, između ostaloga o utrci old timera iduće godine u Hrvatskoj.

Heinen je potom istaknuo da ga Hrvatska fascinira kao zemlja te da se posebno raduje što je ponovno ovdje te će ovoga puta imati priliku osobno se uvjeriti i u kvalitetu ponude te ljepote Istre i Kvarnera. Također, istaknuo je kako se posebice raduje što će obići interventnu jedinicu ADAC-a koja posluje u Zagrebu te izrazio zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom turizma RH i Hrvatskom turističkom zajednicom.

'Neupitan je značaj ADAC kamping vodiča za njemačko govorno područje, a znamo da je njegova specifičnost i poseban sustav ocjenjivanja kampova koji je uglavnom općeprihvaćen kao najznačajniji europski sustav ocjenjivanja kvalitete kampova. Tako je u vodiču ADAC-a za 2015. navedeno ukupno 114 hrvatskih kampova, pet više od lani. Priznanje za najbolje europske kampove nosi i pet hrvatskih kampova - Zaton, Krk, Valalta, Lanterna i Park Umag', naglašava Kurt Heinen.

Ministar Darko Lorencin dodaje kako je uz njih, čak 38 kampova označeno simbolom koji ukazuje na vidljivo značajno povećanje kvalitete sadržaja i ponude u odnosu na prethodnu godinu, i to 20 kampova u Istri, 12 na Kvarneru, pet u Zadru i jedan u Splitu, a što je vrlo bitno, njih 26 označeno je kampovima s ponudom u pred i posezoni, navodi se u priopćenju. Također, ADAC-ova istraživanja pokazuju kako kvaliteta kampova u Hrvatskoj raste, sukladno Strategiji razvoja turizma RH do 2020. godine.

U 2015. svoju su prosječnu kvalitetu promatranu brojem zvjezdica, u odnosu na 2014, povećali kontinentalni kampovi RH za čak +19 posto, slijedi Dubrovnik sa +3,2 posto, Split +2,4 posto i Istra sa +2,2 posto. Upravo iz tog razloga u nastavku posjeta predstavnici ADAC-a će posjetiti kamp Zagreb na jezeru Rakitje, kampove Mareda i Sirena Lagune Novigrad te Valamarov kamp Lanterna i resort Isabella na otoku Sveti Nikola preko puta Poreča, što je ujedno i najveća investicija u Hrvatskoj u ovoj godini.

Predstavnici ADAC–a susrest će se i s direktoricom Adriatic International Cluba d.d. Doris Peručić koja će im prezentirati ACI-jeve marine te će obići marinu u Ičićima, a sastat će se i s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te Kamping udruženja Hrvatske.