KIRIN NA PROMOCIJI KNJIGE

'Toliko sam gafova napravio, a dobio sam tek jednu naslovnicu u Feralu'

10.05.2015 u 15:09

Kirin na predstavljanju knjige o Feral Tribuneu

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Gazdek

Bionic
Reading

Pred prepunom dvoranom Češkog doma u Virovitici, u organizaciji portala Virovitica.net, predstavljeno je drugo, dopunjeno izdanje knjige 'Smijeh slobode - Uvod u Feral Tribune' novinara i kolumnista Novog lista Borisa Pavelića. Uz autora su o knjizi i značenju Ferala za vrijeme u kojemu je izlazio i danas, kada ga više nema, govorili direktor izdavačke kuće Adamić iz Rijeke i urednik knjige Dragan Ogurlić te novinar i jedan od urednika Ferala Drago Hedl

Boris Pavelić izjavio je da mu je ovo do sada bila najuspjelija, najdraža i po mnogo čemu posebna promocija jer je o radu na knjizi govorio u gradu u kojem je odrastao te objavio prve novinarske radove.

Čestitati mu je došao i gradonačelnik Virovitice Ivica Krin, ministar unutarnjih poslova u vladi Ive Sanadera i čest gost Feralovih rubrika. 'Toliko sam napravio gafova, a dobio sam tek jednu naslovnicu u Feralu', našalio se Kirin na svoj račun kupujući knjigu.

Boris Pavelić je gradonačelniku htio pokloniti knjigu, ali je Kirin inzistirao na tome da je plati kao i svi drugi posjetitelji.

Nakon što mu je napisao nekoliko riječi posvete Pavelić je izjavio kako je Kirinov dolazak neočekivana i dobra gesta HDZ-ovog gradonačelnika. 'Na promociji u Splitu nije bio gradonačelnik Ivo Baldasar iz SDP-a, a ni na ostalim predstavljanjima knjiga nisu dolazili gradonačelnici. Kirinov dolazak je važan jer predstavlja put normalizacije odnosa u ovoj zemlji. Da je Franjo Tuđman to napravio 1992, 1995. i 1998, danas bi Hrvatska bila bolja i drugačija', izjavio nam je Pavelić.