VIDOŠEVIĆ O REVIZIJI PRIVATIZACIJE

'Odgovorni za sanaciju i prodaju banaka neće stradati'

04.10.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević otvorio je vrata svog imanja Javorova kosa u Gorskom kotaru novinarima koje je pozvao u goste u sklopu svoje predizborne kampanje

Vidošević je najprije komplimentirao predsjedniku Mesiću koji je, prema njegovu mišljenju, 'bio glas razuma u kriznim vremenima', uz napomenu da ne misli da predsjednik treba biti fikus, već najvažnija politička figura u zemlji koji mora uložiti sav svoj ugled kako bi se zemlja izvukla iz krize. Nakon toga, mogući budući predsjednik iznio je podatak prema kojem će Hrvatska dogodine biti dužna četiri milijarde eura samo na osnovu kamata.

300.000 eura za uređenje

Zemljište na kojem je niknulo impozantno imanje Javorova kosaVidošević je kupio prije šest godina, kada je metar kvadratni zemljištaplaćao 20-30 centi. Na površini od 7,5 hektara Vidošević je sagradiokuću s pomoćnim objektima, teniski teren, skijalište, teren za malinogomet, umjetno jezerce… Osim tri ponija i četiri psa, Vidošević ima idvije svinje. Ukupno je u objekte i uređenje okoliša uložio 300 tisućaeura.

'Dosta je bilo kriminala i korupcije i vrijeme je da se obavještajne službe uključe u otkrivanje tokova kapitala', kazao je Vidošević i kao primjer naveo Podravku u kojoj se nije znalo što se događa.

Osvrćući se na svoje protukandidate, rekao je da oni ne bi imali platformu za svoju kampanju da nije njega, aludirajući na prigovore da se u privatizaciji obogatio.

'Nikad nijednu lipu nisam zaradio u privatizaciji ni u poslu s državom. Majka mi je omogućila da u Zagrebu izgradim kuću na njezinom zemljištu. Ona je to htjela prepisati na djecu, ali ja nisam dao jer nisam želio da Centar za socijalnu skrb raspolaže njihovom imovinom. Neki mi u Hrvatskoj ne mogu oprostiti uspjeh.

Ja se za vrijeme rata nisam obogatio, već sam, za razliku od drugih, formirao samostalnu satniju pri 114. brigadi HV-a', istaknuo je Vidošević, a potom se osvrnuo i na prijedlog revizije privatizacije.

'Nisam protiv toga da se progoni svaki kriminalac koji se obogatio dok su drugi krvarili, ali ta revizija neće obuhvatiti one koji su odgovorni što smo 50 milijardi kuna potrošili za sanaciju banaka, a prodali ih za 7,5 milijardi', iznio je svoje viđenje Vidošević.

Za političko aktiviranje odlučio se, kaže, jer više ne želi biti kao 'onaj iz Mupppet Showa koji samo gleda što se događa na pozornici'. Za njegovo bogatstvo 'krivo je', po njegovu mišljenju, dobro ulaganje za koje ima nos i kojim će se baviti sve dok bude živ.