VOZAČI, OPREZ!

Nova regulacija prometa u samom centru Zagreba

06.05.2015 u 18:45

Bionic
Reading

U samom centru Zagreba od danas je na snazi nova regulacija prometa. Kako bi se rasteretilo gradsko središte, osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni te na kvalitetan način vodio promet taksija, danas je u gradskom središtu, u Masarykovoj, Preradovićevoj, Teslinoj te u Ulici Petra Berislavića, započelo uvođenje nove regulacija prometa, izvijestili su iz Grada

Zbog prekomjernog zagušenja prometa, u dogovoru s taksistima, u Preradovićevoj ulici (od raskrižja s Masarykovom do raskrižja s Ul. Petra Berislavića), uvedena je još jedna prometna traka na dijelu kolnika na kojem se nalazilo stajalište taksija.

Novo stajalište taksija uspostavljeno je u Masarykovoj ulici na sjevernom dijelu kolnika, na  prometnoj traci na kojoj se ne odvija promet, a obilježeno je od kućnog broja 10 Masarykove pa do pješačkog prijelaza na raskrižju Masarykova - Gundulićeva.

Uklonjeni su svi delineatori i zaštitni stupići radi lakše komunikacije pješaka te je obilježena horizontalna prometna signalizacija zabranjenog zaustavljanja i parkiranja na kolnim ulazima i izlazima te dionice.

Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ul. Ljudevita Gaja) uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad-istok. Time je taksistima omogućeno i prometovanje prema istočnom dijelu grada bez korištenja dijela pješačke zone u Teslinoj.

Zbog velikog porasta motociklističkog i biciklističkog prometa u Teslinoj od kućnog broja 4 do pješačkog prijelaza na zapadnom privozu raskrižja opremljenog semaforiziranim uređajem (Teslina ulica, Praška ulica, Trg Nikole Šubića Zrinskog) uspostavljena je parkirališna površina za motocikle i bicikle.

Na dijelu Amruševe od Trga N. Š. Zrinskog do Petrinjske ukida se sjeverno parkiralište i prebacuje na južnu stranu (koso parkiranje).