POLITIKA U KRVI

Sanader u upravi zaklade Louise Blouin

03.10.2009 u 22:18

Bionic
Reading

Sanader ostaje aktivan na međunarodnoj političkoj sceni jer je prije nekoliko dana prihvatio poziv Louise Blouin da postane punopravnim članom uprave njezine Zaklade koja od 2006. godine organizira Globalni summit kreativnog vodstva u New Yorku

Bivši premijer Ivo Sanader još uvijek se ne vraća na hrvatsku političku scenu ali ni u utrku za Pantovčak kako su mnogi, čak i u njegovom HDZ-u, spekulirali, nadali se ili strahovali zadnjih nekoliko tjedana.

Sanader, kao što je Večernji list najavljivao, ostaje aktivan na međunarodnoj političkoj sceni jer je prije nekoliko dana prihvatio poziv Louise Blouin da postane punopravnim članom uprave njezine Zaklade koja od 2006. godine organizira Globalni summit kreativnog vodstva u New Yorku. Tu su vijest za Večernji list u New Yorku potvrdili Ivo Sanader i vodstvo Zaklade Louise Blouin.

- Istina je da sam prihvatio ponudu. Održao sam u New Yorku nekoliko kvalitetnih sastanala s gospođom Blouin i čast mi je da ću promicati rad njezine Zaklade u Europi. Jasno je da takvom aktivnošću pomažem i Hrvatskoj - poručio je Sanader koji se nakon desetak dana provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama danas vratio u Zagreb.

- Zahvalni smo gospodinu Sanaderu što je prihvatio naš poziv da postane članom obitelji naše Zaklade koja okuplja brojne državnike, diplomate, poslovne ljude, znanstvenike i priznate javne osobe. Dogovorili smo se da s europskim državnicima i drugim liderima Sanader pomaže u promicanju Zaklade jer je on poznato ime s brojnim prijateljima i poznanstvima na međunarodnoj političkoj sceni.

Naša je želja dijalogom na visokoj razini ukazivati na brojne probleme, ali i prednosti globalizacije, pitanja sigurnosti i drugih opasnosti koje prijete u svijetu"- komentirali su Sanaderov angažman u zakladi Louise Blouin.

Ambicioznu kanadsku bogatašicu i humanitarnu djelatnicu Louise Blouin uvrštavaju među tridesetak najbogatijih žena svijeta jer je, između ostalog, vlasnica multimilijunskog londonskog umjetničkog instituta, a Shimon Peres, Bill Clinton, Henry Kissinger samo su neka od zvučnih imena njezinih prijatelja kojima se sada pridružio i Ivo Sanader.

U funkciji hrvatskog premijera Sanader je u rujnu 2008. sudjelovao u radu Globalnog summita kreativnog razvoja u New Yorku govoreći o izazovima globalizacije i hrvatskim iskustvima. Louise Blouin bila je oduševljena njegovim nastupom, pa je dobio poziv da i ove godine doputuje u New York.

Sanader je na Summitu kreativnog razvoja gostovao 25. rujna u New Yorku i bio je to prvi njegov javni nastup nakon što je početkom srpnja podnio ostavku u Banskim dvorima.

Na pitanje da komentira aktualne političke događaje u Hrvatskoj, Sanader je odgovorio da je desetak dana bio izvan zemlje i koncentrirao se na brojne susrete u New Yorku s političarima, bivšim dužnosnicima i poslovnim ljudima te se prije izjava mora informirati o svemu što se kod kuće događalo. O napisima kako iz sjene ruši premijerku rezignirano je odgovorio:

- Zar ste zaboravili da sam ja predložio na tu funkciju Jadranku Kosor i radujem se svakom njenom uspjehu?!