STO TISUĆA KUNA U NIŠTA

HDZ i SDP u 4 godine nisu uspjeli napraviti lift, novac treba vratiti

Bionic
Reading

Grad Makarska izgubila je sudski spor protiv Republike Hrvatske na Općinskom sudu u Karlovcu jer u roku od četiri godine u zgradu Gradske uprave nije ugradio lift za osobe s invaliditetom. Sredstva za lift u visini od 100 tisuća kuna Grad je dobio od Ministarstva branitelja 2011., a rok za ugradnju bio je tri godine plus poček od godinu dana. Pravomoćnom presudom Grad će Ministarstvu branitelja morati vratiti 100 tisuća kuna, a novac za lift će ipak morati iznaći u vlastitom proračunu jer je njegova ugradnja predviđena projektom rekonstrukcije zgrade Grada

Informaciju o presudi potvrdili su za Makarsku kroniku gradonačelnik Tonći Bilić (SDP) i dogradonačelnica Lori Veličković (SDP). Zanimljivo da su se u posljednje četiri godine na vlasti u Makarskoj izmijenili HDZ i SDP, ali nijednoj stranci nije pošlo za rukom da realizira projekt lift za koji su dobili sredstva od Ministarstva branitelja.

'Novac ćemo prema pravorijeku morati vratiti i on se nalazi na posebnom gradskom računu kao namjensko sredstvo, tako da s te strane nema problema. Radove na ugradnji lifta namjeravali smo realizirati najesen, ali Ministarstvo branitelja više nije moglo čekati i tu su bili u pravu', kazala je dogradonačelnica Veličković.