PREKASNO ODSTUPIO S ČELA UDRUGE

Milijunski projekti propali zbog sukoba interesa Vedrana Mornara

06.05.2015 u 11:28

Bionic
Reading

Dva projekta iz visokoga obrazovanja koja su trebala biti financirana iz fondova EU-a u iznosu od oko sedam milijuna kuna eliminirana su iz natječaja nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo procjenu da je ministar znanosti Vedran Mornar u - sukobu interesa, piše Jutarnji list

Priča je počela prijavom projekata na javni poziv Ministarstva znanosti u siječnju. Među prijaviteljima su bili zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva i Visoko učilište Algebra zajedno s partnerom, Udrugom MIPRO.

Projekti su eliminirani u predzadnjoj fazi evaluacije, nakon što se doznalo da je predsjednik Udruge MIPRO – ministar Vedran Mornar.

Udrugu je Mornar trebao zastupati od 30. lipnja 2010. do 30. lipnja 2015, no tijekom evaluacije projekata podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika, a Povjerenstvu za sukob interesa ta činjenica nije bila dovoljna za drukčiju prosudbu.

'Ministar u trenutku prijave nije znao da se prijavljuje i MIPRO', kazala je glasnogovornica Ministarstva Gordana Zuccon.

Inače, zahtjev za procjenom sukoba interesa uputio je Mornarov pomoćnik Staša Skenžić u dogovoru s ministrom. Nadali su se da će sve proći u redu jer je ministar Mornar podnio ostavku, ali...

Cijeli članak pročitajte OVDJE.