SVAĐA U ETERU

Maras Šukeru: Želite vlast da bi opet krali; Šuker Marasu: Otimate dječjim vrtićima

06.05.2015 u 08:17

Bionic
Reading

O procjenama Europske komisije o hrvatskom gospodarstvu jutros su radijskoj emisiji 'U mreži prvog' govorili ministar Gordan Maras, HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker i ekonomski analitičar Damir Novotny

Podatke koje je iznijela Komisija vladajući i oporbeni političari vide drukčije. Upravo je to atmosferu emisiji u nekoliko navrata dovelo do usijanja. Maras i Šuker raspravljali su toliko žustro da je nalikovalo svađi.

Maras je tvrdio da je ova Vlada puno učinila i okrenula trendove ka pozitivi, dok je Šuker tvrdio da Vlada u tri i pol godine nije provela ni jednu strukturnu reformu te da je propustila povući novac iz europskih fondova. Optužila je Vladu da je uzela novac lokalnim zajednicama i dječjim vrtićima - da bi njime platila političke bodove.

'Hrvatski građani nemaju vremena za prodavanje magle. Hrvatska treba iskoristiti prednosti koje ima kako bi bila jedna od najprosperitetnijih u EU', rekao je Šuker.

Maras je optužio HDZ da ne zna što bi učinio da u ovom trenutku dođe na vlas. Istaknuo je kako se moraju stalno uspoređivati s prošlom vladom jer ta je vlada, rekao je, izgubila 11 milijardi BDP-a i ostavila za sobom kriminal. Vratili bi se na vlast da bi opet krali, rekao je.