STRUKOVNA PRIZNANJA HND-A

Mijić novinar godine, Hedlu nagrada za životno djelo

05.05.2015 u 15:44

  • +2

Branko Mijić - novinar godine

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Bionic
Reading

Branko Mijić, smijenjeni glavni urednik Novog lista, proglašen je novinarom godine za 2014. na današnjoj svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatskog novinarskog društva. Nagradu 'Otokar Keršovani' za životno djelo dobio je novinar Jutarnjeg lista, bivši feralovac Drago Hedl, a nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za istraživačko novinarstvo dobio je slobodni novinar Željko Peratović za istraživanja o ubojstvu Milana Levara i uhićenju Josipa Perkovića

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za pisano novinarstvo dobila je Sandra Bolanča za tekst 'Život u paklu lažnih optužbi – Osudili su me da sam spalila knjižnicu! 10 godina su mi ukrali!', objavljen u Jutarnjem listu 6. ožujka 2014. godine.

Nagradu 'Nikša Antonini' za novinsku fotografiju dobio je Damir Senčar za fotografiju 'Groblje u Gunji', koju je objavila Hina 23. svibnja 2014.

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za radijsko novinarstvo dobila je Mirjana Žugec Pavičić za dokumentarnu reportažu 'Rapska fjera' objavljenu u Glasu Hrvatske - u emisiji 'Baština', međunarodni program Hrvatskoga radija 2014.

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za televizijsko novinarstvo dobio je Hrvoje Krešić za 'Intervju: Zsolt Hernadi', objavljen na RTL televiziji 6. travnja 2014.

Nagradu 'Žarko Kaić' za snimateljski prilog na televiziji dobio je Jurica Ožić Bebek za dokumentarni serijal 'Route 66 – priča o pravoj Americi', emitiran na Hrvatskoj televiziji u siječnju 2014.

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za internetsko novinarstvo dobila je Veronika Rešković za seriju tekstova objavljenih na portalu forum.tm.

Obrazloženja nagrada možete pročitati ovdje