MINISTAR O ŠAHTOVIMA I GUŽVI

'Jedino bi smjenio glasnogovornika HAC ONC-a'

05.05.2015 u 14:43

Bionic
Reading

Loš PR i neorganiziranost HAC-ONC-a krivi su za gužvu na autocesti, rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić komentirajući u utorak slučaj gužvi zbog radova u tunelima Brezik i Plasina zabilježen krajem proteklog prazničnog produženog vikenda

"Zastoji na autocestama su normalni. Ovdje bih jedino smijenio glasnogovornika HAC-ONC-a jer nije obavijestio građane o čemu se radi. A radi se o zamjeni 700 šahtova zbog loše izvedbe iz prošlih vremena.

HAC je prvi put napravio studiju zamjene svih 700 okana šahtova i glasnogovornik je trebao reći da su to napravili dobro, sa studijom i strategijom zamjene šahtova i stupova, i da se radovi moraju napraviti u tri mjeseca. To je loše iskomunicirano jer su ljudi trebali biti dodatno obavješteni, a ne samo preko HAK-a", rekao je ministar Hajdaš Dončić te dodao da HAC-ONC-u zamjera način razmišljanja koji ne predviđa praznične gužve i ne osigurava protočnost prometa.

"Nije normalno da ih ja zovem i na to ukazujem. Treba im mentalna transformacija da iz jedne građevinske tvrtke postanu tvrtka koja se bavi uslugama. HAC-ONC se treba bolje operativno organizirati, a o odgovornosti će odlučivati Uprava HAC-a", zaključio je Hajdaš Dončić koji je danas u Varaždinu s varaždinskim županom Predragom Štromarom potpisao ugovor za izradu master plana uvođenja integriranog prijevoza putnika na području sjeverne Hrvatske.