Hrvatska ZLOSTAVLJNJE MALOLJETNICE

MVPEI čeka ishod istrage u Švicarskoj

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija čeka ishod istrage i sudskog postupka u slučaju hrvatskog počasnog konzula u Švicarskoj Walda Bernasconija i ukoliko se pokaže da optužbe za koje se tereti istinite MVPEI će poduzeti sve daljnje mjere, među kojima je i razrješenje s dužnosti počasnog konzula

Bernasconi je izvijestio MVPEI i hrvatsko veleposlanstvo u Švicarskoj da je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak protiv njega i njegovih suradnika, te da se "istraga odnosi isključivo na navode o prijevari u pogledu protokola liječenja prehrambenih poremećaja i znanstvene potvrde učinkovitosti tog protokola prema kojem je on postupao kao liječnik".

"MVPEI očekuje detaljnije informacije o tom slučaju od hrvatskih veleposlanstva u Švicarskoj i Italiji i pričekat će ishod istrage i sudskog postupka. Ukoliko se pokaže da su optužbe opravdane, ministarstvo će poduzeti u skladu s diplomatskim kodeksom sve predviđene mjere, među kojima je i njegovo razrješenje s dužnosti počasnog konzula bez obzira što je on već 18 godina počasni konzul", navodi ministarstvo.

Hrvatski počasni konzul u Švicarskoj Waldo Bernasconi optužen je za kršenje načela medicinske profesije a osim njega optužena su još četvorica liječnika. Talijanske vlasti u Firenci Bernasconiju su povukle dozvolu za rad.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još