SUMNJIVO CJEPIVO ZA GRIPU

'NO Imunološkog zavoda je skrivao kriminal'

03.10.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala (EKN) danas je na konferenciji za novinare dao podršku dr. Srećku Sladoljevu, članu Nadzornog odbora Imunološkog zavoda koji je dobio otkaz nakon što je preko medija naveo da postoji neregularnosti u nabavi cjepiva za gripu

Predsjednik Sindikata EKN Ivan Tomac najavio je kako će zatražiti pomoć HHO-a i Hrvatskog novinarskog društva, dodavši kako su o tom slučaju izvijestili i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor

Moramo spriječiti ponavljanje slučaja zviždačice Vesne Balenović, rekao je Tomac dodajući kako je Sladoljev "okidač koji ne bi trebao ostati bez udarne igle".

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ana Knežević ustvrdila je kako će Hrvatska imati problema s pregovorima oko poglavlja 23 koje se odnosi na pravosuđe, jer su upoznali EU s problemima i sudbinama zviždača u Hrvatskoj.

Dr. Srećko Sladoljev
nedavno je u intervjuu za internetski portal Bussines.hr izjavio kako je Imunološki zavod naručio neregistrirano cjepivo protiv gripe u vrijednosti od 330 milijuna kuna od tvrtke Novartis, te je pozvao Vladu i DORH da ispitaju stanje u Zavodu.

Dr. Sladoljev, koji je danas je nazočio konferenciji za novinare, rekao je kako je Glavni problem Imunološkog zavoda njegov Nadzorni odbor i kad se on razriješi riješit će se i problemi u Zavodu.

Naveo je i kako je upozoravao Nadzorni odbor Imunološkog zavoda da u njega, sukladno saborskoj odluci, ne mogu ući ljudi koji su na pozicijama u državnim tvrtkama kao što je primjerice HZZO, jer zajedno posluju.

Sladoljev također tvrdi da je Nadzorni odbor skrivao od njega kriminalne radnje. Dodao je kako je članica Nadzornog odbora Irena Jukić još u ožujku ove godine podnijela ostavku, a njemu je rečeno da je odsutna.

Niti jedna od odluka od ožujka ove godine do sada nije pravovaljana, ocijenio je Sladoljev. Dodao je da je jedna od takvih spornih odluka bila i ta da se Upravi Imunološkog zavoda da još jedan petogodišnji mandat.