NE STAJU REAKCIJE

Bauk: Uklanjanje imovinskih kartica neprihvatljivo je!

04.05.2015 u 15:15

Bionic
Reading

Odluka Agencije za zaštitu osobnih podataka zbog koje je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa bilo primorano s web-stranice ukloniti imovinske kartice dužnosnika izazvalo je i reakcije vladajućih, ali i oporbe

O spornoj odluci na svom profilu na Facebooku oglasio se i ministar uprave Arsen Bauk.

'Potpuno je neprihvatljivo uklanjanje imovinskih kartica dužnosnika s web-stranice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. U konkretnom slučaju radi se o sukobu nadležnosti neovisnih tijela koje odgovaraju Hrvatskom saboru i to je mjesto na kojem se taj sukob treba riješiti', napisao je na svom facebook-profilu Bauk.

Odluku je na svom Twitteru prokomentirala i nezavisna zastupnica Jadranka Kosor. 'A kome bi mogla smetati objava podataka o plaći u prijašnjem zaposlenju, npr?! Kakve su to odluke Agencije za zaštitu osobnih podataka?' napisala je Kosor


Iz HDZ-a su, prenosi Hina, također osudili uklanjanje imovinskih kartica svih dužnosnika sa službenih stranica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i takav potez povezali s nadolazećim parlamentarnim izborima.

'Nije dobro na takav način ograničavati i sužavati rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa', rekao je novinarima u Saboru akademik Željko Reiner, HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora.

'Očito su vladajući, nakon što praktički svakog tjedna izbije neka afera u vezi sa zlouporabom položaja u vezi sa sukobom interesa njihovih, pa i vodećih članova, odlučili na taj način suziti rad Povjerenstva', kazao je Reiner.

Zanimljivo je, dodao je, da se to događa baš pred parlamentarne izbore. 'Takva se odluka nije donijela ni prije godinu dana, niti prije dvije, tri godine, nego eto baš sada koji mjesec pred izbore. Ostavljam svima da se upitaju zašto je to baš sada', poručio je Reiner.

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najavili su u ponedjeljak da će maknuti imovinske kartice sa svojih internetskih stranica te da će protiv rješenja Agencije za zaštitu osobnih podataka pokrenuti upravni spor kojim će tražiti da se poništi rješenje kojim im je zabranila objavu pojedinih podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnika.