TOPLO-HLADNO

Val vrućine preko +30 u srijedu će prekinuti oluja i tuča

04.05.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon prvog ovogodišnjeg vala vrućine, koji će s jakom južinom u utorak zahvatiti cijelu Hrvatsku, sa srijede na četvrtak stiže nam osvježenje mjestimično uz jače izraženo olujno nevrijeme, pa i tuču. Temperature će u unutrašnjosti prvo narasti na preko 30°C, a potom pasti za 5 do 10°C

U utorak će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, tek mjestimice uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 25 do 30, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U srijedu će veći dio dana biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i vrlo toplo. Prema kraju dana očekuje se postupan porast naoblake, a navečer i u noći na četvrtak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. U noći na četvrtak u unutrašnjosti može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, praćenih jakim i olujnim vjetrom, a ponegdje i tučom. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak u unutrašnjosti, a jugo na Jadranu. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 16 do 21, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31, a na Jadranu od 23 do 28°.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti promjenjivo do pretežno oblačno, još uz povremenu kišu, uglavnom ujutro i prijepodne. Sredinom dana očekuje se stabilizacija i postupno razvedravanje. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, tek povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 15, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, a na Jadranu od 21 do 26°.

U petak će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano, povremeno uz promjenjivu naoblaku. Puhat će slabi vjetrovi sjevernih smjerova koji će tijekom dana okretati na južne smjerove. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 25, a na Jadranu od 22 do 27°C.

Tijekom vikenda vrijeme se neće previše mijenjati, samo u subotu poslijepodne u zapadnim krajevima može biti pojačane naoblake uz mogućnost za poneki lokalni pljusak.