Hrvatska MILINOVIĆ NA TRIBINI U GOSPIĆU

Umjetna oplodnja redovno se provodi

'Umjetna oplodnja - razlozi za obranu i osporavanje novog zakona' - bila je tema tribine večeras održane u Gospiću na kojoj sudjelovao ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, a nazočilo je oko 250 liječnika, pravnika i mladih bračnih parova iz Like i drugih mjesta.

Na tribinu 'Mladi petak', koju organiziraju Župni ured navještenja Blažene Djevice Marije i grad Gospić, ministar zdravstva je istaknuo da se postupak medicinske oplodnje u Hrvatskoj provodi redovno.

Ministar Milinović osvrnuo se na novine koje taj zakon donosi, ali i na reagiranja koja dolaze iz redova oporbe i Crkve u vezi s zamrzavanjem jajnih stanica a ne embrija. 'Želim kao ministar ponovno ići Hrvatskom i govoriti istinu o zakonu, jer je zakon pisalo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a večerašnja tribina najbolji je dokaz aktualnosti teme' rekao je Milinović.

Zatim je opovrgnuo tvrdnje da sustav medicinske oplodnje u Hrvatskoj ne radi. Nakon nekoliko postavljenih pitanja sudionika tribine na tu temu Milinović je u izravnom kontaktu s ravnateljima Vinogradske bolnice i bolnice 'Vuk Vrhovec' u Zagrebu dobio potvrdu da su takve tvrdnje neutemeljene.

Sve ustanove koje provode medicinsku oplodnju u Republici Hrvatskoj danas imaju uvjete provoditi novi zakon o umjetnoj oplodnji jedino što ne mogu zamrzavati embrije. Sa zadovoljstvom mogu ustvrditi dakle da se postupak medicinske oplodnje provodi normalno, zaključio je ministar zdravstva i socijalne skrbi Milinović u Gospiću.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još