POSAO ZA SPIN DOKTORA MAČEKA

Hebrang s drugog pao na peto mjesto

02.10.2009 u 19:08

Bionic
Reading

Sudeći prema rezultatima istraživanja Cro Demoskop koje je provela agencija Promocija plus na 1.300 ispitanika, među prva tri favorita za Mesićevog nasljednika nema većih iznenađenja, Josipović, Vidošević i Bandić i dalje najbolje kotiraju, no iz mjeseca u mjesec situacija se mijenja među ostalim kandidatima

U odnosu na prošli mjesec najveći je pad zabilježio Andrija Hebrang, predsjednički kandidat HDZ-a. On je s drugog mjesta i osvojenih 13,2 posto pao na peto mjesto, a podržalo ga je 8,5 posto ispitanika. Tako će Hebrangov spin doktor Ratko Maček morati smisliti dobru strategiju kako da privuče lojalne HDZ-ove birače, koji bi na predsjedničkim izborima glasove mogli dati bivšem HDZ-ovcu Vidoševiću ili pak Milanu Bandiću (ako se kandidira), koji je po svjetonazoru bliži HDZ-u nego SDP-u. Isto tako, Vidošević bi mogao dobiti glasove i glasača odanih SDP-u.

U rujnu najveći je rast zabilježila predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić. Drži četvrto mjesto sa 9,7 posto, dok je u prethodnom istraživanju zadobila naklonost 7,4 posto ispitanih.