VJEROVALI ILI NE

U Hrvatskoj je grad koji je najbolja poslovna destinacija u Europi!

28.04.2015 u 18:56

Bionic
Reading

Europski poduzetnički zbor proglasio je grad Solin gradom velikog potencijala za ulaganje i najboljom poslovnom destinacijom i Solinu, koji je ta priznanja dobio između stotinjak gradova, već pristižu brojne poslovne ponude, potvrđeno je u utorak u solinskoj gradskoj upravi

Ceritifikat i nagradu prošli je tjedan u Londonu primio solinski gradonačelnik Blaženko Boban koji ističe da nagradu dodjeljuje nevladina organizacija te podsjeća kako posljednje dvije godine tim ljudi iz Europa Business Assembly (EBA) istražuje stotinjak europskih zemalja, a u užoj se konkurenciji našao i Solin.

"S EBA-om smo potpisali i memorandum o daljnjoj suradnji pa će Solin dobiti markentišku podršku za investicijske programe. Osiguravaju sudjelovanje u konferencijama raznih stručnjaka, stručnjaka u održivom urbanom razvoju, sudjelovanje gradskih dužnosnika, investitora i predstavnika tvrtki iz više od 50 zemalja. Sudjelovanje u tom programu daje nam mogućnost za suradnju s perspektivnim investitorima, međunarodnim organizacijama i zakladama", kazao je Boban u razgovoru za Hinu.

Dodao je kako se proglašavanjem Solina jednim od najboljih poslovnih odredišta povećavaju investicijske atraktivnosti grada, županije, ali i cijele Hrvatske te će im biti dana potpora za traženje potencijalnih partnera i investitora s ciljem razvijanja održivih rješenja za urbani razvoj. Kaže kako su im se u Londonu predstavili poduzetnici iz cijelog svijeta među kojima su bili oni iz Japana, Malezije, Singapura, Kuvajta, Katra, JAR-a, Brazila, Poljske, Saudijske Arabije.

Otkriva i kako pregovaraju s jednom respektabilnom londonskom tvrtkom koja ima želju u gradu na Jadru otvoriti tvornicu parfema. No, to je tek početak.

"Posljednjih sedam dana smo dobili nekoliko pisama namjere od poduzetnika iz cijelog svijeta. Mi smo im se prezentirali kao potencijalna destinacija unutar arheološko-povijesnog turizma, a za takva je ulaganja izniman interes pokazala Malezija, Katar i Kuvajt. Ovo je markentiški odlično za naš grad, ali to je tek početak", rekao je Boban.

Nada se i kako će im u realizaciji "pri ruci" biti Splitsko-dalmatinska županija, ali i ostatak Hrvatske, jer drži da se neki od tih projekata mogu dogoditi i u drugim gradovima.