LISTA KRIVOG MISTA

Bizaran uradak trogirskih HDZ-ovaca: Stavili pogrešan otok na plakat

Bionic
Reading

Gdje smo? – slobodno bi se mogao nazvati bizarni uradak trogirskih HDZ-ovaca koji su na svom stranačkom portalu, uz listu kandidata HDZ-a i HGS-a za članove Vijeća Mjesnog odbora Drvenika Velikog, objavili – sliku Visa

'Glasaj za one koji znaju realizirati projekte. Zaokruži listu broj jedan', stoji na tom plakatu, na kojemu su i imena ljudi. No imena govore jedno, a slika drugo. Ljudi su Drvenčani, a ne Višani. Tko je stvorio tu 'zbunjozu', Slobodna Dalmacija je pokušala doznati od Dara Kostovića, tajnika trogirskog ogranka stranke, pitajući ga kako je došlo do te pogreške, odnosno zna li da je na HDZ-ovu predizbornom plakatu slika Visa, a ne Drvenika Velikog.

'Aha, ma daj, nije moguće da je to slika Visa. Vidio sam plakat... Jesi sigurna da je Vis? Nemam ti ja pojma. Ne znam ja Drvenik Veliki. To ti ja ne gledam…', odgovorio je Kostović, inače rodom iz Vinišća, koje je u susjedstvu Drvenika Velikog.

Povjerenik trogirskog HDZ-a Filip Anđelić pojasnio je novinarki Slobodne da nije riječ o pogreški.

'Samo smo na portalu objavili fotografiju Visa koji simbolizira sve hrvatske otoke. Plakati se štampaju i na njima neće biti slika Visa, nego Drvenika', kazao je Anđelić. Međutim nedugo nakon objavljenog teksta u Slobodnoj Dalmaciji sa stranačke stranice na Facebooku izborni plakat s fotografijom Visa zamijenjen je geografski prikladnijom fotografijom, s obzirom na to da se radi o lokalnim izborima.

Inače, izbori za vijeća mjesnih odbora za Grad Trogir održavaju se 3. svibnja.