AKTUALAC U SKUPŠTINI

Bandić obradio Bozanića: Kaptol prepušta zemljište na Sveticama

28.04.2015 u 09:39

Bionic
Reading

Iako je još prije koji mjesec rekao kako si Kaptol zabilježbu kojom polaže pravo za zemljište na kojem se gradi Sportski centar Svetice 'može zadenuti za šešir', na današnjoj je sjednici Skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao kako je kardinala Bozanića uspio uvjeriti da prepusti zemljište

Bandić je na Aktualnom satu u Skupštini rekao da se čuo sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i da ga je nakon ugodnog i kratkog razgovora uspio uvjeriti da dade zemlju za kamp Hrvatskog nogometnog saveza na Sveticama.

Zagrebačka nadbiskupija ranije je poručila kako je spremna odreći se prava na povrat oduzete imovine na Sveticama pod uvjetom da Grad Zagreb – poštujući zakonske propise – u zamjenu za to zemljište osigura zemljišta za izgradnju crkve u Jelkovcu, crkve u Španskom te crkve na Kajzerici.

Bandić je i zastupnike, među kojima nije bilo nezavisne Sandre Švaljek, izvijestio i da je osobno podnio dvije kaznene prijave protiv KK Cibone, gdje je, kako je kazao, zatekao 105 milijuna kuna duga i dvije trećine prostora koje su uknjižene na crno, 'na gendo', kako je kazao.

Doznajemo kako se Švaljek ispričala zbog kašnjenja te kako će prisegu kao nezavisna zastupnica položiti nakon Aktualnog sata. A Aktualni sat započeo je dvjema stankama, jednu je tražio Klub zastupnik HDZ-a, drugu Klub zastupnika SDP-a, i to zbog iste stvari: ne žele podržati točku dnevnog reda o rekonstrukciji duga KK Cibone.

Uskoro opširnije.