BAUK NA FACEBOOKU

'3.siječnja je glup datum za izbore. To može smisliti samo HDZ'

27.04.2015 u 18:46

Bionic
Reading

'Ja recimo mislim da je 3.1. iznimno glup datum za izbore i da je to mogla smisliti samo HDZ-ova Vlada 1999.',napisao je na svom Facebook profilu ministar uprave Arsen Bauk. Bauk je ranije danas novinarima kazao da je datum izbora definiran Ustavom i da je pitanje izbora uvijek legitimno

"Kao član Vlade mislim da bi izbori trebali biti onda kada odluči predsjednica Republike skladno Ustavu i zakonu, a kao član predsjedništva najjače stranke, ne bih trebao koristiti Vladinu prostoriju za stranačke stavove, jer to nije u skladu s praksom", odgovorio je Bauk novinarima u Banskim dvorima, na upit što kao ministar i član SDP-ova Predsjedništva drži da je najbolji datum za parlamentarne izbore.

Ministar uprave Bauk je podsjetio da je datum parlamentarnih izbora definiran Ustavom.

Datum je definiran Ustavom, i on je najkasnije 60 dana otkad istekne mandat Hrvatskog sabora, a Saboru mandat ističe u prosincu 2015. i onda će Predsjednica odrediti datum. Ukoliko se prije donese odluka o raspuštanju parlamenta, onda će opet Predsjednica u roku od 45-60 dana odrediti datum izbora, naveo je Bauk.

Za politički život Hrvatske nije toliko ključno koja će to nedjelja biti, dodao je.

Ministar Bauk također je poručio kako je pitanje datuma izbora legitimno, ali i kako čudi da se uvijek kalkulira samo time hoće li Vlada ili saborska većina skratiti mandat.

Čudi zašto nitko ne postavlja pitanje, zašto recimo ne skrate mandat gradonačelnici, gradska vijeća, nego se svake četiri godine kalkulira time hoće li Vlada ili saborska većina skratiti mandat, naveo je Bauk.

379269 ,379241 ,379235 ,378757