Hrvatska PREMIJERKA NA KRKU

Kosor zapjevala: Kad si sretan, lupi dlanom ti o dlan

  • Autor: K. M./Hina
  • 2.10.2009 17:56:13
  • 2.10.2009 14:36:49

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor s ministrima Damirom Polančecom, Božidarom Kalmetom i Božidarom Pankretićem raznježila se danas na otoku Krku gledajući sretnu dječicu na otvorenju vrtića Katarina Frankopan te je zajedno s njima i nabrojanom gospodom zapjevala 'Kad si sretan, lupi dlanom ti o dlan'

Njezinom dobrom raspoloženju zasigurno je pridonijela i dobra vijest za budućnost Hrvatske, koju je netom prije otvorenja primila i odmah javno obznanila: 'Evo ovdje u vrtiću vijest iz Bruxellesa, upravo je odblokirano 11 naših poglavlja u pregovorima s Europskom unijom, znači neka su otvorena, neka su zatvorena.'

Nakon što su djeca izvela predstavu obučena u kostime mrava, Kosorici je palo na pamet da bi ministre trebalo obući u iste takve. 'Zamislite samo Čobankovića ili Šukera u tim kostimima?, kazala je premijerka.

Vrtić je vrijedan 26 milijuna kuna koji će polaziti 200 krčkih mališana. U vijećnici Grada Krka premijerka je sa suradnicima nazočila potpisu Sporazuma o sufinanciranju vodoopskrbe na otoku Krku vrijedne 76 milijuna kuna. Do 2012. trebalo bi u potpunosti riješiti problem vode u svih sedam otočnih jedinica lokalne samouprave. Ukupna vrijednost investicije je 165 milijuna kuna.


Kosor je novinarima izjavila kako je uvjerena da će i pregovori o granici sa Slovenijom biti provedeni na prihvatljiv način. Na novinarski upit da komentira mišljenja kako se granično pitanje sa Slovenijom mnogo lakše rješava nakon odlaska bivšeg premijera Ive Sanadera, Kosor je kazala da ništa u ovom poslu nije lako, nego da traži mnogo snage. Svi uključeni, pa tako i bivši premijer i predsjednik države, zaslužni su za uspjeh, kazala je.

Zanijekala je vijest da je dobila poziv da posjeti američkog predsjednika Baracka Obamu, rekavši da bi bila vrlo zadovoljna da dobije takav poziv.

Rekla je da očekuje službeni poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina za posjet, najavivši da će jedna od tema razgovora biti opskrba Hrvatske energentima.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još