BBB OSRAMOTILI ZAGREB I RH

Bandić: To nisu navijači, to su divljaci

02.10.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Na izravno pitanje kako komentira činjenicu da se nakon svake Dinamove utakmice u Europi mora ispričavati gradonačelnicima raznih gradova, Milan Bandić je BBB-ovce nazvao divljacima koji su osramotili Hrvatsku

Bandić je baš danas razgovarao s čelnicima PU zagrebačke s kojima je dogovarao formiranje vijeća za prevenciju kriminaliteta.

'Nezaobilazna je tema, iako nije bila na dnevnom redu, divljaštvo i vandalizam koje prosipaju tzv. navijači Dinama, odnosno BBB-ovi. Oni niti su navijači Dinama niti su Bad Blue Boysi, oni sramote ovaj grad i ovu zemlju. Republika Hrvatska sa svojim pravnim ustrojem i odlukama i zakonima mora tome stati na kraj', rekao je Bandić.

On smatra da ono što je Margaret Thacher napravila s engleskim huliganima mora biti cilj i nama u Hrvatskoj. Svi koji rade nered moraju na po brzom postupku, istaknuo je, odgovarati pred istražnim sucem, kaznenim prijavama i zatvorom.

'Dok se to ne učini, mi nećemo imati mira na sportskim borilištima. Jeste li vidjeli kako je sada u Londonu kada se igra nogomet, kao u kazalištu. To ćemo i mi dočekati uskoro, ali Vlada mora povući prvi potez. Grad je tu nemoćan, osim da apelira i osuđuje', zavapio je Bandić, čestitajući Dinamu na pobjedi, a ispričavajući se gradonačelniku Temišvara na vandalizmu.

'Na trgu na kojem je Ceausescu ubio 1.214 ljudi hodaju s pijetetom, sjećajući se tih žrtava. Divljaci, koji su nažalost iz Zagreba i Hrvatske, jučer su rasturili taj trg. Sramotno', zaključio je prvi čovjek Zagreba i počasni predsjednik Dinama.