OSNIVA STRANKU ZA MJESEC DANA

Josipović zapaprio Milanoviću: Imam bolji rejting od SDP-a!

27.04.2015 u 11:06

Bionic
Reading

Iako 51 posto građana, prema sinoć objavljenom istraživanju na Novoj TV, smatra da bi se Ivo Josipović trebao držati dalje od politike nakon poraza na izborima, što je protumačeno kao gubitak podrške građana, sam bivši predsjednik jako je zadovoljan anketom jer ga podržava 19 posto građana, što je, kaže, više nego što ih prema anketama podržava SDP

Prema istraživanju koje je provela agencija Ipsos puls, 51 posto od 600 ispitanika smatra da bi se Josipović trebao povući iz politike. Da bi svoju karijeru trebao nastaviti samostalno, misli manje od petine ispitanih – točnije 19 posto građana.

Josipoviću ovi rezultati nisu razočaravajući. Dapače njima je zadovoljan. 'To je očekivano, pa ja sam s 51 posto izgubio izbore', kaže Josipović za tportal.

S druge strane, napominje bivši predsjednik, podrška od 19 posto više je nego što je SDP dobio u posljednjem Crobarometru, istraživanju koje je o političkim preferencijama provela također agencija Ipsos puls.

Naime, prema tom istraživanju provedenom od 1. do 15. travnja, SDP je pao na 18,8 posto potpore građana. Josipović, koji još nema stranku, jako je zadovoljan potporom od 19 posto. 'To pokazuje da nova stranka ima dobru perspektivu', kaže nam.


A nova stranka, za koju se nagađa da će se zvati Naprijed Hrvatska, bit će, otkriva nam Josipović, osnovana 30. svibnja u podne. Upravo na taj datum do 2001. slavio se Dan državnosti, a danas se slavi Dan Hrvatskog sabora.

Podsjetimo, nakon što je kao kandidat SDP-a izgubio predsjedničke izbore Josipović se prometnuo u jednog od žešćih kritičara stranke koja ga je podupirala. Na dan kada je dužnost predao Kolindi Grabar Kitarović razbio je sve nedoumice oko nastavka svoje političke karijere. 'SDP ili barem vodstvo SDP-a nije sklono ozbiljnim reformama u društvu i prema tome nema pravog smisla da ulazim u SDP da bih statirao politici za koju mislim da nije dobra', kazao je u veljači, da bi kasnije još napomenuo da vode neodlučnu politiku.

Josipovićeva odluka i njegove kritike očekivano nisu tada dobro sjele vodećim SDP-ovcima. 'SDP i predsjednik stranke Milanović napravili su ama baš sve za gospodina Josipovića i njegovu kampanju te moram reći da je za nas ovo potpuno razočaravajuće', otvoreno je rekao potpredsjednik Vlade Branko Grčić dok je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ocijenio da izjava bivšeg predsjednika Josipovića nije korektna prema stranci koja ga je financirala. A stranka je za Josipovićevu posljednju kampanju izdvojila četiri milijuna kuna.