'TOUR DE CROATIE'

Ministar Lorencin: Biciklistička utrka najbolja je razglednica Hrvatske

25.04.2015 u 15:47

Bionic
Reading

Ministar turizma Darko Lorencin i pulski gradonačelnik Boris Miletić u subotu su ispred pulske Arene označili start četvrte etape međunarodne biciklističke utrke "Tour de Croatie", koja će u poslijepodnevnim satima, nakon 155 kilometara završiti u Umagu. Bicikliste put vodi preko Rovinja, Pazina, Poreča i Novigrada do cilja u Umagu gdje se najbrži očekuju iza 15 sati

Ministar Lorencin je temeljem dosadašnjih etapa izrazio zadovoljstvo istaknuvši kako je u potpunosti opravdan cilj zbog čega je Ministarstvo turizma poduprlo ovu manifestaciju.
'Prelijepi i veličanstveni kadrovi iz naše zemlje obići će svijet, dnevno ovu utrku prati 15 milijuna ljudi što je za nas posebno bitno kako bi ovoj fazi predsezone još više učvrstili našu poziciju na tržištu pred glavnu turističku sezonu', kazao je ministar turizma i dodao kako ova manifestacija istodobno promovira našu zemlju kao biciklističku zemlju jer nam je upravo ovaj sport jedan od ključnih turističkih proizvoda, počevši do amaterskog pa sve do profesionalnog.
Direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić istaknuo je kako mu je drago što je i HTZ prepoznao potencijal ovog projekta za cijelu Hrvatsku, jer on zapravo na najbolji mogući način prikazuje ljepote Hrvatske.
'Mi kao glavni ured stali smo iza ovog projekta i poduprli ga. Reakcije iz inozemstva su iznimno pozitivne, a kadrovi su fantastični i to je najljepša razglednica koja iz Hrvatske može krenuti pred početak glavne turističke sezone', ustvrdio je Ivičić.
Zadovoljstvo nije krio niti pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuvši kako je promocija hrvatskog turizma ovim projektom nemjerljiva ocijenivši pritom start današnje etape ispred pulskog amfiteatra veličanstvenom.
Inače, na biciklističkoj utrci sudjeluje 149 biciklista iz 19 ekipa koji će u pet etapa proći trasom što vodi duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske do Zagreba dugom više od 900 kilometara.