REDIZAJN REDA LETENJA

Prvi let Croatia Airlinesa iz Dubrovnika u Nicu

24.04.2015 u 19:27

Bionic
Reading

Po prvi put u povijesti Croatia Airlinesa iz Zračne luke Dubrovnik u petak je poletio zrakoplov za francusku Nicu, riječ je o desetoj međunarodnoj destinaciji s kojom Dubrovnik ima izravnu vezu putem nacionalnog avioprijevoznika, a na ovoj relaciji zrakoplovi će do kraja ljetne sezone letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Dubrovnik istaknuo kako je ovaj let uveden kao rezultat redizajna postojećeg reda letenja, a napomenuo je kako restrukturiranje tvrtke još uvijek nije gotovo.

'Pojednostavljeno rečeno, negdje smo uzeli da bi ovdje dali. Naše restrukturiranje još nije gotovo i nadam se da će nam i lokalna zajednica u budućnosti dati više potpore', rekao je Kučko te dodao kako liniju za Nicu uvode na svoj rizik i trošak.

'Ove godine imamo 10 izravnih međunarodnih linija iz Dubrovnika', rekao je Kučko.

Zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić podsjetio je kako je posljednji izravni let iz Dubrovnika za Nicu bio 1990. godine.

'Ovaj let je veoma važan za naše područje jer se njime povezuje dvije turističke perle na Sredozemlju. Nadam se da ćemo dobro odraditi sve što stoji pred nama. Let je dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom', kazao je Luetić.

Napomenuo je kako će za ovogodišnju sezonu porasti biti slabiji od prethodnih predviđanja, ali će sezona i dalje biti bolja od rekordne prošlogodišnje, u kojoj je Zračna luka Dubrovnik zabilježila blizu milijun i 600 tisuća putnika.

'Prije Božića smo imali dosta bolje najave nešto što je to danas. Očekivali smo 10-ak posto povećanja, ali međunarodna politička situacija je uvjetovala da ćemo imati povećanje od 3 posto', kazao je dodajući kako je smanjenje najviše rezultat situacije u Rusiji i Ukrajini. 'Ostali smo na samo jednom letu tjedno za Moskvu, ali zato imamo povećanje na tržištu EU', zaključio je.