'NISAM IM STRANO TIJELO'

Suprug nove glasnogovornice SDP-a surađivao s premijerovom suprugom

24.04.2015 u 12:08

Bionic
Reading

'Ni oni meni, ni ja njima nisam strano tijelo… Ta priča datira još otkako je Ivo Josipović izgubio izbore', kazala je za tportal Danica Juričić Spasović, pojašnjavajući kako je došlo do njezinog novog angažmana. Naime bivša Josipovićeva šefica kabineta prvog svibnja postaje glasnogovornica SDP-a, a ističe da su njezini kontakti s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem isključivo poslovni te da nisu kućni prijatelji iako je njezin suprug radio na istom projektu kao i Milanovićeva supruga Sanja Musić

Za tportal Danica Juričić Spasović kaže kako je to što će ona postati novom glasnogovornicom posve logično jer je zajedno s Josipovićem radila na dvije kampanje pod okriljem SDP-a. Uz to joj je kao šefici kabineta predsjednika u opisu posla bila komunikacija sa svima s kojima se Josipović susretao, pa i s premijerom. Napominje kako je ranije, kao novinarka, pratila rad SDP-a još kada je na čelu stranke bio Ivica Račan. 'Ni oni meni, ni ja njima nisam strano tijelo', napominje.

Je li ju osobno pozvao Zoran Milanović, ne želi otkriti, no, kaže, takvi se razgovori obavljaju s vrhom. 'Netko vas mora pozvati', kaže. Na pitanje otkada traju pregovori o novom angažmanu, kaže da 'priča datira otkad je Josipović izgubio izbore'. Neslužbeno doznajemo kako su neki SDP-ovci bili protiv njezinog dovođenja, no ključan za njezin angažman bio je upravo Milanović.


S Milanovićem je, napominje, ne veže kućno prijateljstvo iako je njezin suprug, džudaš Vitomir Spasović, s Milanovićevom suprugom Sanjom Musić Milanović radio na projektu promocije svakodnevnog vježbanja u osnovnim školama.

Naime Sanja Musić Milanović idejna je začetnica projekta, a vježbe za osnovce odabrala su trojica kineziologa, među kojima je i Vitomir Spasović. 'Ne vidim nikakve poveznice između mojeg angažmana s drugim projektima; imate stručnjake koji sudjeluju u tome', kaže.

Juričić Spasović također više nema poveznice sa svojim bivšim šefom Ivom Josipovićem, a zamjerila mu je osnivanje stranke i okretanje leđa SDP-u. 'Naprosto je sve to ostalo na razini suradnje, a ona je bila korektna i dobra. Svatko odlazi svojim putem; ovo je moj izbor, a njegov je da krene u svoju stranku', zaključila je.

Milanović kao Clint Eastwood

Iako poznati glumac i omiljeni američki konzervativac Clint Eastwood i Zoran Milanović nisu u istoj ideološkoj niši, Juričić Spasović usporedila je svog novog šefa upravo s njim. 'U Hrvatskoj je puno revolveraške atmosfere i mnogobrojnih pasivnih gledatelja zavaljenih u kućnu fotelju, i to što je na političkoj pozornici, to su za nas gotovo filmski likovi: bivši premijer Sanader, sadašnji premijer Milanović i onaj koji se naziva budućim premijerom, Karamarko', piše Juričić Spasović objašnjavajući potom tko je dobar, tko loš, a tko zao. Sanaderova je vlast bila loša zato što se kralo. Aktualna vlast pokušava nakon velike pljačke izići iz zapuštenosti u koju je zemlja upala - dobro je nastojati uvesti reda u državu, smatra Juričić Spasović. 'Ovdje imamo krupni filmski kadar završne scene u kome Milanović hoda s pogledom Clinta Eastwooda. Spreman na obračun sa svima', napisala je nedavno u svojoj kolumni za Dubrovački dnevnik.